Et legebarn på 79 år

Gummistøvler indgår ofte i Roman Signers værker, fordi han og bedstefaderen brugte dem, da han var barn. Foto: Kim Haugaard

Et legebarn på 79 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Droner, en cykel og gummistøvler indgår i internationalt anerkendt schweizisk kunstners værker, der nu kan ses i Kunsthal Aarhus.

AARHUS: Selv om han lige er fyldt 79 år, kan man med god ret kalde Roman Signer et legebarn. Den internationalt anerkendte schweiziske kunstner udstiller lige nu 13 værker af usædvanlig art i Kunsthal Aarhus. 11 af dem er lavet netop til denne udstilling.

Han bruger droner, raketter, en robotplæneklipper, balloner og en cykel i sine værker, som ofte kaldes tidsskulpturer. Og han smiler selv lidt underfundigt, når han fortæller om dem. For eksempel om et værk med en gummistøvle.

- Hvor jeg boede som barn, var der en stor sø, så min bedstefar og jeg gik ofte i gummistøvler. Derfor bruger jeg dem i min kunst, forklarer Roman Signer.

Dronerne bruger han blandt andet til at lave malerier.

Et maleri på udstillingen er lavet med tre droner. Hver af dem er dyppet i maling med forskellige farver og styret hen til et lærred, hvor de har sat deres aftryk. En slags dans med farver.

På en video viser han effekten af at lade en drone blæse blå luft ud i et skovområde.

Udstillingen
Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13.
Roman Signer: Installation.
Åbnede fredag 16. juni. Kan ses til og med 13. august.
Robotplæneklipperen rammer klokken, så den ringer. Roman Signer følger sit eget kunstværk. Foto: Kim Haugaard
Robotplæneklipperen rammer klokken, så den ringer. Roman Signer følger sit eget kunstværk. Foto: Kim Haugaard

Mellem kaos og orden

På den måde har han også dekoreret en stor container, der står på græsset uden for den gamle indgang til Kunsthal Aarhus i J. M. Mørks Gade. Her er dronen påmonteret en pensel. Den bliver styret op mod loftet og afsætter blå mærker. Det hele er foregået hos virksomheden Kvadrat i Ebeltoft, der også har ydet økonomisk støtte til udstillingen i kunsthallen og beholder værket.

Til Kvadrat har Signer lavet endnu et udendørs værk, og de to skal være permanente og stå ved hovedkvarteret i Ebeltoft.

Der er masser af underfundige ting at betragte i Roman Signers værker. I midten af udstillingsrummet i nederste etage af kunsthallen er værket "Rum med klokke". Det er et åbent rum med paneler af aluminium. Inden for murene kører en robotplæneklipper rundt, og undertiden rammer den en klokke, som hænger midt i rummet, og så ringer den.

Værket er et godt udtryk for Signers skulpturer, film, videoer og installationer. Han udforsker forholdet mellem pludselige energiudladninger og ro - som forandring, eksplosioner og nedrivning. Det er en verden mellem kaos og orden.

Tre droner med hver sin farve maling har skabt et kunstværk, der ikke ses på billedet. Foto: Kim Haugaard

Et legebarn på 79 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce