Everglades Moesgård giver skoven nyt liv


Everglades Moesgård giver skoven nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små søer og damme pryder den århusianske skovbund. De er resultatet af 15 års målrettet arbejde med at skabe plads til fugle-, insekt- og dyreliv.

Tankerne kan let flyve til Florida og nationalparken Everglades, hvis våd- og sumpområder tæller alligatorer og slanger. Marselisborg Skoven byder ikke på så store farer, men en enkelt snog kan den århusianske skovgæst efterhånden snildt løbe ind i.

Det sker i takt med, at Aarhus Kommune i de seneste 15-20 år har arbejdet intenst på at få vandhuller, små søer og damme tilbage i skovbunden. Det er lykkedes mange steder. Kører man ad Ørneredevej ud i Strandskovvej, der ende ved Moesgård Strands rundkørsel, dukker en 400 meter lang sø op i Strandskoven.

Den er dannet indenfor de seneste år. Skovfoged Leif Sodemann forklarer, at det er med fuldt overlæg, at skovfolket har arbejdet på at få mere vand i skovbunden.

»Vi gør det kontrolleret, så de nye søer og damme danner nye biotoper, hvor vand­insekter og fugle kommer til, lige som snogen også får mulighed for at vende tilbage. Lige efter Anden Verdenskrig afvandede vi store områder - for at kunne dyrke så meget som muligt. Nu går vi den anden vej og skaber på den måde mere dyreliv - og en større oplevelse for skovens gæster,« siger skov­fogeden.

De nye småsøer i de århusianske skove - blandt andet også Egebæksskoven - Kirkeskoven - ved siden af Mindeparken og Marselisborg Slot opstår blandt andet, fordi skovarbejderne ikke rydder bladene i vejkanten - men i stedet lader regnvandet drive ind i skovbunden.

Leif Sodemann siger, at de flotte højskove ikke udsættes for et bundspejl. Skovbunden med de store, høje træer holdes fortsat fri for vand, så de ikke vælter.

Everglades Moesgård giver skoven nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce