Fabricius om strøghandel: Svendsen må se det fra flere sider

Camilla Fabricius synes, kommunen har gjort meget for at skaffe kunder til midtbyens butikker, og nu presser det på for at få mere af letbanen i gang. Foto: Axel Schütt

Fabricius om strøghandel: Svendsen må se det fra flere sider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for byrådets økonomiudvalg mener, kommunen gør meget for at skaffe kunder i midtbyen, men erkender et problem med trafikken.

AARHUS: Camilla Fabricius, formand for Aarhus Byråds økonomiudvalg, er stærkt uenig med Lars Svendsen, der som formand for Gadeforeningen Strøget kritiserer byrådets politik over for butikker i midtbyen. Mange af dem er under pres, blandt andet fordi byrådet ikke skaber gode vilkår i forbindelse med trafikken til og i byen.

- Det er et meget unuanceret billede, Lars Svendsen giver. Vi er udfordret på trafikken, men han nævner ikke, at vi har gjort så meget andet for at få folk til byen. Der er brug for et mere bredspektret syn på sagen, siger Camilla Fabricius.

Hun synes, kommunen har gjort meget for at skaffe kunder til butikkerne i byen.

- For det første har vi hævet beskæftigelsen, så folk har fået flere penge at bruge i butikkerne. Og på turismen har vi skaffet flere til byen, både en- og flerdages turister, siger Fabricius, der tilføjer, at de meldinger, hun får, ikke stemmer overens med Lars Svendsens. Han førte sine synspunkter frem på Gadeforeningen Strøgets generalforsamling onsdag aften.

Man kan godt have en tese om, at man oplever noget på en bestemt måde, men hvis man har et problem, må man se på det fra flere vinkler.
Camilla Fabricius

Pres for letbanen

- Man kan godt have en tese om, at man oplever noget på en bestemt måde, men hvis man har et problem, må man se på det fra flere vinkler, siger Camilla Fabricius, der også er første viceborgmester.

- Vi har netop holdt et økonomiseminar med fokus på erhvervsliv og turisme, og der var opfattelsen en helt anden, siger Camilla Fabricius.

Hun peger på, at det ikke er et socialistisk byråd - som Svendsen hævder - der har vedtaget mobilitetsplanen for trafikken, men et enigt byråd med alle partier. De har også været fælles om at vedtage planerne for turismen og kulturhovedstaden, som har haft kæmpe betydning for erhvervslivet.

- Jeg forstår ikke, at Lars Svendsen ikke anerkender det, siger hun og erkender, at andre byer end Aarhus har problemer med trafik, når de vokser voldsomt.

- Det kan være vanskeligt at finde en løsning. Vi kan ikke bare lave vejene bredere. Vi vil gerne have folk til at køre ind med offentlige transportmidler, og vi presser på for at få letbanen i gang, siger Camilla Fabricius.

Fabricius om strøghandel: Svendsen må se det fra flere sider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce