Fald i ghetto-kriminalitet undrer i Gellerup

Beboer Kale Hamed var godt tilfreds, da Hejredalskollegiet rejste et hegn for at beskytte sig mod kriminalitet. Foto: Jesper Bech Pedersen

Fald i ghetto-kriminalitet undrer i Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for Hejredalskollegiet i Gellerup genkender ikke påstand om at kriminalitet falder markant.

Det var ugens store og positive nyhed.

Center for Boligsocial Udvikling kunne i fredags fortælle, at antallet af sigtelser mod 15 til 17-årige i nogle af landets mest udsatte boligområder er styrtdykket siden 2006.

Den positive nyhed kom et år efter en negativ nyhed med adresse i et af de udsatte boligområder. Gellerupparken i Brabrand.

Her rejste Hejredalskollegiet et hegn for at beskytte sine beboere mod Gellerupparken.

Hejredalskollegiets formand er tidligere folketingsmedlem René Skau Björnsson, der bor i nærheden af Gellerupparken og er medlem af Brabrand Boligforening, som Gellerupparken hører under.

Til Altinget/Bolig fortæller René Skau Björnsson, at han ikke kan genkende det billede, Center for Boligsocial Udvikling tegner af kriminalitetens udvikling.

Derfor kommer han ikke med forslag om at fjerne hegnet, når Hejredalskollegiets bestyrelse mødes næste gang.

»Vi bruger en brøkdel af, hvad vi før brugte på hærværk og ødelæggelse. Sidste år brugte vi 4-500.000 kr. mindre end året før på nye døre, vinduer og andre smadrede ting på kollegiets område. Så hegnet, der kostede omkring 600.000 kr., bliver hurtigt betalt hjem,« siger René Skau Björnsson til Altinget/Bolig.

Han mener stadig, at der er meget kriminalitet i Gellerupparken.

»Der er en hård kerne af af de 18-20-årige, der har sat sig på en stor del af narkohandlen og alt det ulovlige, der foregår. Og det er ikke blevet mindre. Der er heller ikke en mere intensiv politiindsats. Tværtimod. Det kan jo også betyde noget i forhold til, hvor mange sigtelser, der bliver rejst,« siger René Skau Björnsson.

Ifølge rapporten fra Center for Boligsocial Udvikling er antallet af sigtelser for småkriminalitet mod 15-17-årige faldet fra 77 til 63 - en nedgang på 18 procent.

Rapportens forfatter, Frederik Sigurd, indrømmer overfor Altinget/Boligen, at nedgangen kan skyldes, at politiet ikke tager sagerne op.

Fald i ghetto-kriminalitet undrer i Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce