Fartkontrol på Kongevejen: 11 fik klip i kørekortet på en time

- Det kan godt være, at det er varmt og folk skal hjem til grillen, men det er altså ikke klogt at ræse afsted på den måde, lyder det fra vagtchef Lars Bisgaard, Østjyllands Politi. Arkivfoto: MIchael Bager

Fartkontrol på Kongevejen: 11 fik klip i kørekortet på en time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi holdt fartkontrol torsdag eftermiddag. Der blev kørt stærkt. "Jeg synes, at folk skal sætte farten ned," lyder det fra vagtchef.

AARHUS: Bilist efter bilist gik i fartfælden, da Østjyllands Politi torsdag eftermiddag kontrollerede bilister på Kongevejen i det sydlige Aarhus.

På den skovomkransede vej er den højst tilladte hastighed 50 kilometer i timen, men det havde en del bilister tilsyneladende glemt i skyndingen.

Selv om farten kun blev kontrolleret i en god time - fra klokken 16.45 til 18.00 - kørte 11 bilister så hurtigt, at de får et klip i kørekortet.

De kørte alle mindst 30 procent hurtigere end tillladt. De hurtigste kørte 74 km/t.

Politiet kontrollerede kun bilisterne i ét spor.

- Og alligevel var der altså 11, som kørte alt for stærkt - på et tidspunkt, hvor der var masser af mennesker i skoven, også børn, siger vagtchef Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

At få et klip i kørekortet er en ganske alvorlig ting - især hvis man lige har fået sin debut bag rattet.

Har man haft sit første kørekort i mindre end tre år, må man kun få to klip i kørekortet, før man får et kørselsforbud. Man nøjes ikke med en betinget frakendelse som andre bilister.

Får man et kørselsforbud, skal man aflevere sit kørekort. Man må først køre igen, når man har gennemgået syv teoritimer og otte køretimer hos en kørelærer. Samt bestået en kontrollerende køreprøve, det vil sige både en almindelig teori- og køreprøve. Og undervisningen og prøver skal man selv betale for.

Oven i det hele kommer så bøden for at køre for stærkt.

- For at sige det ligeud: Jeg synes, at folk skal sætte farten ned. Det kan godt være, at det er varmt og folk skal hjem til grillen, men det er altså ikke klogt at ræse afsted på den måde, siger vagtchef Lars Bisgaard.

Fartkontrol på Kongevejen: 11 fik klip i kørekortet på en time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce