Fejl at hænge V-politikere ud


Fejl at hænge V-politikere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lykke Friis bliver fejlagtigt hængt ud af Naturfredningsforeningen for ulovligt at opsætte valgplakater langs motorvej. Placeringen er efter reglerne, understreger Venstre.

Tidligere i dag beskyldte Danmarks Naturfredningsforening i Østjylland over for stiften.dk klima- og energiminister Lykke Friis og andre venstrekandidater for ulovligt at placere deres valgplakater på marker langs motorveje.

Begrundelsen var, at naturbeskyttelseslovens paragraf 21 forbyder placering af reklameskilte og lignende i åbne landskaber.

Men naturfredningsforeningen glemmer stk. 4 i selv samme paragraf, der netop undtager plakater opsat i forbindelse med folketingsvalg, hvis bare grundejeren har givet tilladelse, oplyser Venstre.

Valgplakater strider mod naturbeskyttelsesloven

- Det er bemærkelsesværdigt, at Danmarks Naturfredningsforening ikke har styr på lovgivning, der omhandler deres eget område, siger Venstres partisekretær, Jens Skipper Rasmussen, til Berlingske.

Lokalformand var ikke opmærksom på undtagelse

Lokalformanden for Danmarks Naturfredningsforening i Østjylland, Søren Højager, erkender over for Berlingske, at han ikke var klar over undtagelsen i naturfredningsloven. Men han mener stadig, at ophængningen strider i mod ”lov om offentlige veje og lov om private fællesveje”, der ikke tillader valgplakater på over 0,8 kvadratmeter. Lykke Friis' valgplakater på markerne er langt større.

Venstres partisekretær understreger over for Berlingske, at man netop undersøgte forholdene i forbindelse med ændringen af - lov om offentlige veje og lov om private fællesveje - tilbage i maj. Men ændringen har ingen indflydelse på naturbeskyttelseslovens undtagelse for valgplakater. Den lov definerer nemlig ikke noget maksimum for, hvor stor en valgplakat må være.

Fejl at hænge V-politikere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce