Fik du læst: Fem af de vigtigste historier fra påskeugen

Uge 16 i Århus Stiftstidende bød på blandt andet farvelægninger af gamle billeder, bilbrande og et portræt af en kvinde, der blev enke som 26-årig.

Fik du læst: Fem af de vigtigste historier fra påskeugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har samlet fem af de vigtigste historier fra ugen der gik, i tilfælde af at du gik glip af noget i din påskeferie.

AARHUS: Påskeferien er slut, og hverdagen er tilbage. Men fordi påsken bød på så meget godt vejr - og nok også et par påskefrokoster - kan det nemt ske, at der er smuttet en enkelt af de ellers gode artikler, vi sendte ud i sidste uge.

Derfor har vi samlet fem af dem, som ifølge os godt kan tåle at blive læst lidt på bagkant - eller som måske skal læses igen.

Vær opmærksom på, at de fleste artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan du også læse både dem og alle de andre artikler på Stiften.dk.

Stribe af bilbrande i Aarhus V
På Torstilgårdsvej blev fire biler brændt af natten til mandag før påske. To af dem var fjernet den efterfølgende tirsdag middag, mens de sørgerlige rester af en Suzuki Alto og en Citroen C4 stod tilbage. Foto: Ole Christensen

Ugen op til påske var præget af en stribe brande, både i København og i Aarhus. I Aarhus var det især områderne ved Gellerup og Langkærparken, som blev ramt, og derfor var to af vores journalister taget ud til området for at finde ud af, hvorfor der var så mange brande lige netop der.

I København fik den racismedømte debattør Rasmus Paludans demonstrationer skylden for mange af brandene, men i Aarhus var billedet lidt mere mudret, viste det sig. Du kan læse meget mere om det her.

Fodboldstadion
Alle remedier bliver taget i brug for at psyke modstanderens spillere, når de danske fanklubber er på stadion. Romerlys, elefanthuer og flag er ikke ualmindeligt. Derfor er slagssange ikke det eneste element i den psykiske terror, der foregår på tribunerne. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

I de sidste mange uger har debatten om homofobiske tilråb fra tribunerne på de danske fodboldstadions fyldt rigtig meget i medierne og på de sociale medier.

Men hvorfor synes nogen at det er okay at råbe ting efter en fodboldspiller, som de aldrig ville råbe på gaden? Det giver Marianne Qvortrup Fibiger, der har forsket i fodboldsfans' kultur, sit bud på her.

Vanvidskampen i Vejle
Patrick Mortensen får lov til at løbe ned mod Vejle-målet og score uden indgriben fra hjemmeholdets spillere som svar på Vejles usportslige scoring til 1-0. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Selvom AGF's besøg i Nørreskoven i Vejle egentlig burde være en kamp uden den store dramatik for århusianernes vedkommende - de havde allerede sikret sig en sæson mere i Superligaen - så udviklede den sig alligevel til noget af en fodboldkamp.

Du kan læse Kim Robin Graahedes reportage fra kampen, som sluttede 4-2 efter flere kontroversielle mål, lige her.

Puk
Puk Qvortrup har skrevet debutromanen "Ind i en stjerne" om en skelsættende periode i sit liv. Hun var 26 år, gravid og mor til en toårig, da hun pludselig mistede sin mand, der fik hjertestop under et halvmaraton. Fra den ene dag til den anden var verden helt forandret. Foto: Kim Haugaard

"Vi ligger tre i en seng. En er endnu ikke født, en er død, men jeg er levende."

En voldsom sætning, som også er starten på 32-årige Puk Qvortrups roman "Ind i en stjerne". Puk Qvortrup blev enke som 26-årig, da hendes mand falder om under et halvmaraton. Pludselig står hun alene med et barn på to, et som snart bliver født og en vrede og afmagt, som hun skal finde ud af at give slip på. Du kan læse det gribende portræt af hende her.

Farver på det gamle Aarhus
Forsiden af bogen viser Ågade i 1909. Det er nu Åboulevarden, her set mod Immervad. Århusianerne havde hentet deres vand i åen, indtil Ceres lavede et vandværk i 1872. Gaden var ofte oversvømmet. Hammerschmidt Foto

En fritidsinteresse, der har taget overhånd. Sådan beskriver Arne Kjær Hansen selv sit arbejde med at farvelægge en lang række billeder fra det gamle Aarhus.

Der er blandt andet billeder fra da Skt. Clemens Bro blev bygget om i 1905, fra hverdagen i 1915 og fra overdækningen af Aarhus Å i 1933-1940 og du kan se billederne her.

Fik du læst: Fem af de vigtigste historier fra påskeugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce