Flertal på plads: Særlige p-pladser til håndværkere på vej

Håndværkere må ofte kæmpe om parkeringspladser i midtbyen. Derfor vil et flertal i byrådet lave forsøg med særlige parkeringspladser i dagtimerne. Foto: Jens Thaysen

Flertal på plads: Særlige p-pladser til håndværkere på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal af partier i Aarhus Byråd er positive over for en idé om særligt reserverede parkeringspladser til håndværkere. DF vil også have pladser til hjemmehjælpere.

AARHUS: Hvor langt skal håndværkere slæbe for eksempel et nyt toilet, en dør, gipsplader eller en tung værktøjskasse, når de skal udføre en opgave i en lejlighed i Aarhus? Ikke så langt som de plejer, hvis det står til et flertal af partier i Aarhus Byråd.

For efter magistratens møde mandag tegner sig et flertal for at lave forsøg med særligt udpegede parkeringspladser til håndværkere.

Forslaget blev stillet af Venstre for et år siden og er efter 10 måneders behandling i Teknik og Miljø nu på vej tilbage til byrådet.

"Specielt håndværkerne har svært ved at parkere deres vogne inden for Ringgaden uden at få bøder for det. Det er til gene for virksomhedernes bundlinje, men også for den enkelte århusianer, da håndværkerbilerne ofte er parkeret uhensigtsmæssigt," skrev Venstre i sin motivering for forslaget sidste år.

V: Behov for 100 pladser

Partiet foreslår, at kommunen finder 100 nye parkeringspladser inden for Ringgaden som er reserveret til håndværkerne i tidsrummet 7-16 på hverdage, hvorefter byens borgere må få glæde af dem udenfor tidsrummet samt i weekenderne.

- I starten fik jeg det svar i forvaltningen, at det ikke var lovligt. Jeg kontaktede derfor transportminister Ole Birk Olesen for at få en dispensation. Han svarede, at det ikke er nødvendigt med en dispensation, for en kommune må godt reservere særlige pladser til håndværkere, fortæller rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Rådmanden vil derfor igangsætte forsøg med håndværkerparkering og hvis erfaringerne er positive, vil han senere søge om en permanent ordning med 100 parkeringspladser. Der kan både være tale om at nyoprette p-pladser og om at inddrage andre p-pladser til formålet.

S er positiv

Hos Socialdemokratiet finder man ifølge magistratsmedlem Camilla Fabricius, at forslaget giver god mening.

- Hvordan det konkret skal føres ud i livet, må rådmanden så komme med forslag til, siger hun.

I magistraten tog et mindretal bestående af SF, R og EL forbehold. Det betyder, at de ikke umiddelbart er positive, men ikke har besluttet sig endeligt.

- Det er svært. For hvor går grænsen? Hvis en håndværker har et reelt behov, fordi han skal bære et toilet op i en lejlighed er det ok, men hvad hvis det kun er en fugepistol? Og hvad hvis det er mester eller en konsulent, der kommer forbi en byggeplads, skal de så også kunne benytte særlige pladser, spørger Keld Hvalsø (EL).

- Bagefter kommer hjemmeplejen og vil have egne parkeringspladser. Men hvad med bostøtter, boligforeninger og andre? Skal de så også have særlige pladser, spørger Keld Hvalsø.

Netop hjemmeplejen har ældrerådmand Jette Skive (DF) foreslået skal kunne parkere i aften- og nattetimerne på handicap p-pladser.

De konkrete rammer for forsøget drøftes i en kommende udvalgsbehandling, og senere skal byrådet så tage stilling til en eventuel permanent ordning.

Flertal på plads: Særlige p-pladser til håndværkere på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce