Flertal støtter ny allé ved Moesgård

Moesgård Allé er smal og ikke egnet til den megen trafik til museet. Samtidig skranter en del af træerne, så der er planer om at etablere en helt ny og bredere allé. Foto: Torben Gang Rasmussen

Flertal støtter ny allé ved Moesgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny fredningssag vil tage 5-8 år, og først hvis Fredningsnævnet siger ja, vil kommunen kunne plante en ny træallé ved Moesgård.

AARHUS: Uenigheden blev noget mindre, da Aarhus Byråd onsdag aften diskuterede et forslag om at rejse en fredningssag for at skabe en helt ny træallé ved indkørslen til Moesgård.

Tidligere har især Dansk Folkeparti været helt uenig i flertallets forslag om at rive de gamle og til dels syge træer op og plante nye, store træer til en helt ny og bredere allé, hvor der er plads til trafik i begge retninger og en cykel og gangsti på sydsiden.

Men Dansk Folkeparti er ikke argument-resistent, forsikrede partiets rådmand Jette Skive.

- Dansk Folkeparti har indtil været stor tilhænger af forslag 2 (med ensrettet biltrafik og en ny "golfbanevej", red.). Men det er kommet frem under den offentlige høring, at dette forslag ligger oven på et jorddige, og det vil ødelægge det. Derfor har vi besluttet ikke alligevel at støtte forslag 2. Men det er et valg mellem kolera og pest. Vi synes dog det er mest hensigtsmæssigt at gå videre med forslag 1 (forvaltningens forslag om en helt ny træallé, red.), forklarede Jette Skive, og understregede at det var uden større begejstring.

Hans Skou (V) støttede sin partifælle, rådmand Bünyamin Simseks forslag, og det samme gjorde Ango Winther (S):

- Det er et meget afbalanceret forslag, der tager hensyn til det ene og andet. Går man en tur derude, kan man også se, at mindst hvert andet træ er væk. Og i en vurdering af hele forløbet vil vi støtte ansøgningen til Fredningsnævnet. Og det kan ikke gå for hurtigt.

"Lad os spørge"

De Radikales Eva Borchorst Mejnertz støtter også en ansøgning til Fredningsnævnet om en ny allé.

- Min egen personlige holdning er en uvilje mod at fælde de gamle træer. Men lad os spørge Fredningsnævnet og så er jeg villig til at tage fredningsnævnets afgørelse til efterretning, sagde Eva Borchorst Mejnertz.

Keld Hvalsø (EL) bakkede op om det samme, mens Liv Gro Jensen (Alternativet) mente, at udvalgsbehandlingen burde se på, om man kunne gøre noget for at bevare de gamle, men også henfaldne træer i en eller anden grad.

Hertil svarede teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V):

- Selv om man vælger ikke at gøre noget ved alléen vil træerne jo ikke blive bevaret for de går ud.

En fredningssag kan tage op imod 5-7 år, vurderer forvaltningen.

Flertal støtter ny allé ved Moesgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce