Flertal tillader bulldozer og nyt lejlighedskompleks


Flertal tillader bulldozer og nyt lejlighedskompleks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1800-tals ejendom i Grønnegade må nu rives ned. Rådmand vil tage ideer fra Enhedslisten op.

26 ud af 31 byrådsmedlemmer sagde onsdag aften i byrådet ja til at lade en 1800-tals ejendom i Grønnegade 71 rive ned til fordel for en ny ejendom med 19 toværelses lejligheder.

Dermed overhørte flertallet ikke alene Enhedslisten og Dansk Folkpartis appel om at skåne bygningen; man overhørte også bygningshistoriske eksperter i kommunes eget Lokalt Kulturmiljøråd, der stærkt har appelleret til at bevare det særlige hus.

»Jeg har cyklet forbi den ejendom mange gange dagligt i flere år. Og det har aldrig slået mig, at den har særlige kvaliteter. Jeg accepterer, at en del af fagekspertisen mener den er særlig, men en anden fagekspertise siger, at den ikke er,« argumenterede Jan Ravn Christensen (SF) og henviste til det såkaldte SAVE register, der i 1996 bedømte tusindvis af bygninger og kategoriserede dem som mere eller mindre bevaringsværdige.

»Hvis man mente ejendommen i Grønnegade 71 var meget bevaringsværdig ville man nok have placeret den højere på listen.«

Peter Hegner Bonfils (EL) slog fast over for SF og resten af byrådet, at ingen fagekspertise mener den bør rives ned:

»Det er korrekt at, den i SAVE-registret er sat til bevaringsværdi 5. Men det siger eksperterne i Lokal Kulturmiljøråd jo er en fejl. Den burde have haft en højere værdi for 18 år siden. Og dermed er der ikke andre parter end bygherren, der mener den bør rives ned. Beboere, arkitekter, fagekspertise mener den bør bevares.«

Knud N. Mathiesen (DF) var enig med Enhedslisten i, at ejendommen burde bevares.

»Den har et utroligt smukt udseende. Og den er åbenbart ikke så ringe, den ikke kan bebos. Det må være en ommer. Vi taler så meget om forskønnelse i Aarhus kommune. Her en ejendom, der bidrager til forskønnelsen. Man bør tænke sig rigtigt godt om, før man nedriver sådan en ejendom for at få et par ekstra lejligheder.«

Gert Bjerregaard erklærede stor respekt for dem, der ville passe på de gamle huse i byen.

»Men sagen har været behandlet ordentligt og ad tre omgange i teknisk udvalg.«

Han mener, at husets oprindelige udtryk er fuldstændig spoleret. Både i facaden, tagkonstruktionen og indvendigt.

»Og hvis vi krævede den tilbageført ville vi pålægge ejer udgifter, vi synes er helt urimelige.«

Formanden for teknisk udvalg, Camilla Fabricius (S) kommenterede ikke med et ord argumenterne fra Lokalt Kulturmiljøråd.

»Vi synes godt om byggeriet. Det kommer til at se godt ud. Vi ønsker bygherren og beboerne al held og lykke,« sagde hun blot.

Peter Hegner Bonfils appellerede til, at byrådet fremover dropper »gold bulldozerpolitik« og tænker mere i at bevare og udvikle gamle ejendomme.

Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) kom Enhedslisten så meget i møde, at han sagde partiet rejste en vigtig debat, som han gerne vil tage fremover.

Flertal tillader bulldozer og nyt lejlighedskompleks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce