Folkeskolelærere får hjælp til reform


Folkeskolelærere får hjælp til reform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere bevægelse og lektiecaféer er to af de elementer fra folkeskolereformen, som skoler i hele landet søger hjælp til hos det private lærerfirma Time2Learn.

Siden Pernille Brinch åbnede lærerfirmaet Time2learn for godt seks år siden har det udviklet sig til en stor succes.

Forældre fra hele landet søger hjælp til deres børn, og med den nye skolereform vedtaget henvender skoler sig også i stor stil sig for at få gode råd til at løse kravene i folkeskolereformen.

Det er især skolereformens bevægelsesdel og lektielæsning på skolen, som Pernille Brinch har konkrete bud på, hvordan man kan løse.

»Lærerne er hårdt spændt for. De har ikke tiden til at udvikle sådan noget som det her, de skal slukke ildebrande,« siger Pernille Brinch om sine produkter.

Hun rejser selv rundt til skoler i landet, og der kommer også lærere fra hele landet til de to Time2learn-skoler i henholdsvis Egå og Hornslet.

Erfaringen har hun fra sine 15 år som folkeskolelærer og godt seks år med Time2learn. Hun og en række lærere har undervist børn og udviklet diverse produkter, som på forskellig vis understøtter indlæring. Alt er udviklet og afprøvet på forældre og børn.

Og produkterne bliver i øjeblikket udsolgt lige så hurtigt, som de kan blive produceret.

»Så lægger de det på biblioteket og sender en gruppe børn op, der leger flaskehalsen peger på,« siger Pernille Brinch om et særligt »fantasy tæppe«, der træner ordforråd og aktivt brug af sproget. Tæppet består af forskellige billeder, som sætter fantasien i gang hos børn.

Et andet populært produkt er spillet »Læseguld«, som består af 480 kort påtrykt ord, tekster og billeder, som træner forskellige områder indenfor læsning.

Er du ikke bange for, at skolerne tager brødet ud af munden på dig, når de begynder at gøre alle de samme ting som du?

»Både og. Jeg tror aldrig, skolen bliver færdig - man forbedrer bare. Og der er altid plads til forbedringer. Men vi udvikler os også hurtigere end Folkeskolen, som er en stor supertanker at navigere,« siger hun.

Desuden mener hun, at der altid vil være børn, som, af den ene eller anden grund, falder ned i et hul, hvor de har gavn af den hjælp, Time2learn tilbyder.

En lærer, der ikke formår at fange barnets vanskeligheder i tide og støtte op om dets læring, eller en stor sorg, som sætter barnet i stå, er eksempler på det, der kan besværliggøre børns læringsudvikling.

Folkeskolelærere får hjælp til reform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce