For kræsne smagsløg

Nogle af Tysklands ældste og mest anerkendte vinmarker er målet for en ny type vinrejser, som to østjyder står bag. Arkivfoto

For kræsne smagsløg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et østjysk rejsebureau og en århusiansk gourmet-restaurant er gået sammen om et nyt rejsekoncept, der vil forkæle sanserne.

Hvorfor kun tage på sin yndlingsrestaurant for en aften. Hvorfor ikke følge i dens fodspor ud i Europa. Nyde godt af dens netværk og kendskab til vinhuse, lokale fødevarehandlere og prisbelønnede restauranter?

Maria Sommer har længe ville lave vinrejser, og nu kan hun sammen med Restaurant Miró byde på unikke rejser til Tyskland. Pressefoto
Maria Sommer har længe ville lave vinrejser, og nu kan hun sammen med Restaurant Miró byde på unikke rejser til Tyskland. Pressefoto

Sådan tænkte Maria Sommer fra Skanderborg, der er kvinden bag rejsebureauet Kulturisme Rejser. I flere år har hun gået med tanken om at lave noget sammen med sin gode ven og bestyrer af Aarhus' ældste gourmet-restaurant Miró, Toni Leichtle.

Vinrejser
<p>Kulturisme Rejser og Restaurant Miró tilbyder en gourmet- og vinrejse til Franken i Tyskland.</p><p>Turen foregår 8.-13. juni.</p><p>Rejsen byder på blandt andet en tur til to af de ældste vinproducenter i Tyskland, Bürgerspital og Juliusspital. En tur på Michelin-restauranten REISERS am Stein, og flere udflugter til områdets vinlandsbyer.</p><p>Der er plads til 25 deltagere.</p><p>Pris: 14.995 på næse.</p>

De to er gået sammen og tilbyder til juni den første kombinerede vin- og gourmetrejse, der går til Franken i det sydlige Tyskland. Hjemland for Toni Leichtle.

»Jeg har længe ville udfordre ideen om, hvordan vi går på restaurant. Hvorfor kun spise på ens yndlingsrestaurant en enkelt aften, hvis man kan rejse ud med dem og nyde godt af deres netværk og kontakter,« lyder det fra Maria Sommer.

De høje tangenter

Turen til Franken bliver en seks dages tur fra 8. til 13. juni, og her bliver der ikke gået på kompromis med hverken vin, mad eller akkomodation. Hele sanseapperatet skal gerne have, så hatten passer, og turen går ikke kun forbi en række vinhistoriske sværvægtere i Bürgerspital og Juliusspital, der begge har eksisteret siden middelalderen. Turen byder også på middag med det hele på Michelin-restauranten REISERS am Stein, mens nattesøvnen kan nydes på et 4-stjernet hotel midt i det barokke Würzburg.

»Franken har rigtigt meget at byde på, blandt andet et enestående landskap, der også tæller Tysklands bedste og mest kendte Pinot Noir-område, Klingenberg, som er et up-and-coming område,« lyder det fra rejsearrangøren.

Temaaften på Miró

Ud over at vise rundt og agere vært undervejs, vil restauratør Toni Leichtle også stå for en temaaften på Restaurant Miró inden afrejse. Her er alle velkomne, og aftenen vil byde på en fire retters menu og vin, som gastronomisk og geografisk har sin inspiration i Franken. En forret inden afgang.

»Aftenen er både for folk, som ved, de vil med, og som gerne vil møde dem, de skal af sted med. Men det er bestemt også for de nysgerrige, som gerne vil vide mere om turen og området,« siger Maria Sommer, der forventer 25 pladser til den første tur.

Det er planen, at der skal være to ture om året i starten, og den næste tur er allerede på plads. Den går til Mosel i det vestlige Tyskland, men Maria Sommer kan sagtens se, at konceptet får vokseværk.

»Det ville være fedt, hvis andre restauranter ville gå med i et samarbejde til helt andre dele af verden. Jeg har også snakket med Toni om at lave ture til Champagnedistriktet eller til Portugal, så vi må se, hvad det udvikler sig til.«

For kræsne smagsløg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce