Forældre har fået nok: Børn tilbydes hash på legeplads i Stavtrup

Børn ned til 12 år bliver tilbudt hash i Stavtrup. Nu står forældrene sammen og siger fra. Foto: Vibeke Sort

Forældre har fået nok: Børn tilbydes hash på legeplads i Stavtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver solgt hash på legepladsen og ved Højvangskolen i Stavtrup. Særligt børn og unge tilbydes stoffer, og det har forældrene i området nu fået nok af. De vil patruljere og holde øje med sælgerne.

STAVTRUP: Onsdag aften havde en række forældre fra Stavtrup aftalt at mødes for at demonstrere mod den hashhandel, der i øjeblikket foregår i lokalområdet.

De mødte op med bannere, hvorpå der stod "Pusher Street No Go" og "Hashen ud af Stavtrup."

Det gør de, efter der i en periode har været flere tilfælde med, at deres børn er blevet tilbudt hash omkring Højvangsskolen, på legepladsen og i de lokale supermarkeder.

Nu har de fået nok og tager ansvaret for at få det stoppet i egen hånd.

- Vi har et problem med hash-handel, og det skal vi have stoppet. Vi kan ikke blive ved med at se på, at det sker, så vi borgere bør aktivt forsøge at stoppe det, siger Thomas Kold, der selv har et barn, der skal til at gå i 9. klasse på Højvangskolen.

Thomas Kold fortæller, at de så sent som til demonstrationen onsdag aften så en ung mand, der sad på en bænk ved legepladsen, hvor en bil kom kørende mod stedet. Angiveligt var det en sælger, men føreren i bilen kørte hurtigt væk, da vedkommende fik øje på forældrene.

Og det er netop den effekt, Thomas Kold håber, de kan få på hashsælgerne, som de nu vil holde nøje øje med.

"Vi siger fra," stod der blandt andet på forældrenes skilte, som skulle signalere til hashsælgerne, at de ikke vil have dem her. Foto: Vibeke Sort

Hashhandel findes overalt

Selvom ulovligt salg af hash ikke er noget nyt problem i Aarhus, er det for forældrene nyt, at handlen er rykket ud til dem i Stavtrup.

- Det er nyt, at det foregår på skoleområdet her, og at børn ned til 12-års alderen bliver tilbudt det, siger Thomas Kold og tilføjer:

- Vi vil gerne have, at vores børn skal kunne færdes trygt, og kunne gå op på legepladsen og spille fodbold, uden at blive en del af det miljø.

Hos Østjyllands Politi er det dog ikke noget nyt, at hashhandlen også finder sted ude i forstæder som Stavtrup.

Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, forklarer, at salg af stoffer ikke kun er et midtbysproblem. Tværtimod.

- Jeg tror, at handlen med stoffer findes i alle bysamfund i Danmark. Det er mere koncentreret, når der er natteliv og unge mennesker, men fordi man er et mindre bysamfund, så går man ikke fri for den slags, siger han.

Vær et godt vidne

Østjyllands Politi tager bekymringen fra borgerne Stavtrup seriøst, men umiddelbart har de kun modtaget et par anmeldelser om mistænksomme forhold, forklarer Gert Bisgaard.

- Det er ikke vores opfattelse, at der foregår større handel med hash eller hårdere stoffer der. Vi er blevet ringet op to gange. Og det reagerer vi på. Hvis vi har en patruljevogn i nærheden, så kører den forbi, siger han og tilføjer:

- Men vi kører derud med vores mobile politistation torsdag eftermiddag og sørger for at være synligt til stede og tale med de borgere, der bor derude. Vi er der fra omkring klokken 17 og et par timer frem, og ellers kommer vi forbi derude på vores almindelige patruljering.

Thomas Kold og de andre forældre har forståelse for, hvis politiet ikke har ressourcerne til at køre rundt og patruljere i deres område hele tiden. Det er også derfor, de har valgt at danne et hold af forældre, der kan gå rundt og patruljere i området om aftenen.

Gert Bisgaard opfordrer dog alle borgere til at være opmærksomme på mistænklige forhold, anmelde det og generelt at være et godt vidne ved eksempelvis at notere signalement på mistænkelige personer og nummeret på deres biler.

Forældre har fået nok: Børn tilbydes hash på legeplads i Stavtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce