Forslag om nyt fem-etagers hus: Stadsarkitekt roste arkitektur

Sådan kunne et nyt hus i fem etager se ud i Skt. Pauls Gade som erstatning for en villa fra 1890, lød forslaget fra ejendomsudvikler Morten Thye. Visualisering: Aart Architects

Forslag om nyt fem-etagers hus: Stadsarkitekt roste arkitektur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslaget om et nyt fem-etagers hus med lejligheder i Skt. Pauls Gade fik ros fra kommunens stadsarkitekt.

AARHUS: Der var exceptionelle arkitektoniske kvaliteter i det fem etagers hus med teglklinker og altaner i Skt. Pauls Gade 5, som ejendomsudvikler Morten Thye i 2017 fremlagde for Aarhus Kommune.

Det mente stadsarkitekt Stephen Willacy, som anbefalede projektet. Alligevel valgte Byggeri i sidste ende at afvise projektet af andre grunde, som vi beskriver i en anden artikel på siden.

Stephen Willacy havde i 2017 en løbende kontakt med arkitektfirmaet Aart Architects, som tegnede huset for Morten Thye. Og stadsarkitekten kom med krav og ønsker, så arkitekterne kunne bearbejde og udvikle forslaget til en ny boligejendom, så den blev mere unik.

Exceptionelle kvaliteter

- Jeg har sammen med Byggeri forklaret ansøger, at projektet skal have exceptionelle kvaliteter, hvis de vil bryde kommuneplanens rammer for området. Jeg mener, at det forelagte projekt indeholder sådan exceptionelle arkitektoniske kvaliteter, skrev stadsarkitekt Stephen Willacy i juli 2017 til naboer, der har undret sig over stadsarkitektens involvering i projektet.

Stephen Willacy mener, at projektet var interessant, fordi det bryder med den historiske karré med en særlig arkitektonisk afslutning på det smukke gadeforløb. Facaden brød med kvarterets traditionelle udformning som et klart nutidigt byggeri, men indpassede sig efter stadsarkitektens mening med elementer fra den omkringliggende bebyggelse som f.eks. samme højde, en hel facade i samme farve og med teglsten i såkaldte teglspåner.

Samarbejdet og den arkitektoniske positive vurdering er dog ikke udtryk for, at bygherren kunne forvente, at projektet vil nyde fremme. Det blev meddelt tydeligt til ansøgeren, understregede stadsarkitekten i et brev til de bekymrede naboer.

Forslag om nyt fem-etagers hus: Stadsarkitekt roste arkitektur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce