Frem med skøjterne: Udendørs skøjtebane åbner lørdag

Skøjtebanen er næsten klar til en ny sæsson. Her er det Benn Høy fra Aarhus Kommunes Idrætscentre, der laver is. Vandet sprøjtes på cirka 10 gange i døgnet Foto: Axel Schütt

Frem med skøjterne: Udendørs skøjtebane åbner lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at etablere en skøjtebane i parken foran Musikhuset er næsten færdigt.

AARHUS: Så er det tid til at pudse formen af, så du kan vise, at dine piruetter sidder lige i skabet sammen med din dobbelte lutz.

For efter en sommer - der bare blev ved og blev ved - har temperaturerne nu nået ned omkring det niveau, hvor skøjterne kan tages frem.

I disse dage arbejdes der på højtryk for at få skøjtebanen foran Musikhuset gjort klar, samtidig med at der bliver holdt et godt øje med DMIs meldinger.

Konklusionen på det fremskredne arbejde på skøjtebanen og meteorologernes forudsigelser gør, at Aarhus Kommune nu melder ud, at århusianerne kan komme ud på den glatte is på den første dag af december.

Åbningen er nemlig sat til lørdag 1. december klokken 13.

- Og det bliver en ekstra fornøjelig åbning i år, lover pressechef ved Aarhus Kommunes Michael Jaap.

Der er nemlig gratis varm kakao til de første 200, der møder op, lige som der gratis kan lånes skøjter i den første time, banen har åben. Samtidig vil Spar Nord Fonden afsløre en spændende nyhed, som dog endnu er en hemmelig.

Skøjtebanen skaber glæde for de mange gæster. Her et foto fra 2016. Arkivfoto: Axel Schütt
Skøjtebanen skaber glæde for de mange gæster. Her et foto fra 2016. Arkivfoto: Axel Schütt

Populær skøjtebane

Skøjtebanen er et populært vinterindslag i det århusianske bybillede.

- Det hører med til december, at skøjtebanen er åben. Skøjtebanen bringer liv i Musikhusparken, og det er en fornøjelse at se, hvordan århusianere i alle aldersgrupper bruger den. Skøjtebanen er et godt eksempel på den midlertidighed, vi arbejder med for at skabe liv og fællesskaber i Aarhus. De næste måneder kan en masse århusianere have det sjovt sammen på isen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Således havde banen 40.000 gæster sidste sæson.

DMI lover stigende temperaturer hen mod weekenden, men ikke mere end at kommunens folk stadig tror på en åbning på lørdag. De seneste nætter har været meget kolde, hvilket har betydet, at arbejdet med at etablere den udendørs skøjtebane er skredet hurtigt frem.

Skøjtebanen foran Musikhuset
Den udendørs skøjtebane er gratis og åben for alle. Medbringe dine egne skøjter eller lej et par for 45 kroner i boden foran skøjtebanen.

Du kan leje skøjter alle ugens dage og i følgende tidsrum:

Mandag-onsdag klokken 12-18
Torsdag-fredag klokken 12-20
Lørdag og søndag klokken 10-17

Udlejning af skøjter slutter 30 minutter før lukketid, og lejede skøjter skal afleveres ved lukketid. Skøjtebanen kan benyttes i det meste af døgnet.

Med et AarhusCARD får du gratis leje af skøjter.

Frem med skøjterne: Udendørs skøjtebane åbner lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce