Fremtidens bofællesskab tager form i Aarhus

Arkitekt Tommy Bruun med en model af det påtænkte bofællesskab, som indeholder 55 boliger. Foto: Kim Haugaard


Fremtidens bofællesskab tager form i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal idé om et bynært bofællesskab på tværs af indkomstniveauer og livsbaner kommer med på verdens største arkitektur-biennale i Venedig til maj.

Når alverdens arkitekter samler sig til Den Internationale Arkitektur-biennale i Venedig, så kan de kigge nærmere på en århusiansk model for fremtidens bofællesskab.

Et bofællesskab, hvor folk i alle aldre med vidt forskellige indkomster og i mange mulige familiekonstellationer lever side om side og hjælper hinanden i hverdagen.

»Både kollektiv-tanken og eksisterende bofællesskaber bygger på, at beboerne yder det samme og er i nogenlunde samme livsfase, men vi tænker i stedet, at folk i forskellige livsfaser også kan byde ind med forskellige ressourcer, så de kan understøtte hinanden på kryds og tværs af fællesskabet,« siger Marianne Thrane. Hun er formand for foreningen Dokk 8000, som har født idéen og arbejder på at realisere den i Aarhus C. Fordi alle uanset økonomi eller familiestørrelse skal have mulighed for at bo i et bynært bofællesskab.

Den århusianske arkitekt Tommy Bruun har lavet en model for det nye bofællesskab, som i alt indeholder 55 boliger og store fællesarealer. Antallet af boenheder er vigtigt for at opnå så stor diversitet i beboer-sammensætningen som mulig. Udover verdens største arkitektur-biennalen i Venedig sidst i maj, hvor modellen er en del af det danske bidrag, skal idéen også på udstilling hos Dansk Arkitektur Center i København og i Japan.

Stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Stephen Willacy, nikker anerkendende både til idé og skitse.

»Det er spændende med nye bud på, hvordan mennesker kan bo sammen, for det skal ikke bare være parcelhuse og boligblokke det hele. Det er netop noget af det, som vi efterlyser i kommunen,« siger Stephen Willacy.

Fremtidens bofællesskab tager form i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce