Frivillige har pudset og poleret: Egås private letbane åbner for sæsonen

Formand Eric Christiansen er en af de frivillige, der har været med til at bygge modeltoget i Egå. Foto: Ole Christensen

Frivillige har pudset og poleret: Egås private letbane åbner for sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

600 glade passagerer lagde vejen forbi Egås mini-letbane sidste år, og snart åbner den igen, så børn og barnlige sjæle kan få en tur i det seks en halv meter lange modeltog.

EGÅ: Det er ikke så stort som Aarhus Letbanes 'rigtige tog'. Og det yder heller ikke meget beskyttelse mod regn, vind og dårligt vejr.

Til gengæld er den efter alt at dømme mere populær.

Der er tale om et modeltog, en tro kopi af et århusiansk letbanetog i størrelsesforholdet 1:5. Modeltoget holder til i Modelparken Danmark i Egå, der råder over 16-17 forskellige tog. Alle er bygget af de enkelte medlemmer, der betegner sig selv som en flok 'tognørder'.

Mini-letbanen er seks en halvt meter langt og vejer 350 kilo.

At den rigtige Letbane ikke åbnede til tiden, stoppede ikke modeltoget i Egå, der kørte trofast fra september til efterårsferien. Foto: Modelparken Danmark

600 glade passagerer

Planen var, at det lille letbanetog skulle stå klar til åbningen af den rigtige letbane tilbage i 2017.

Medlemmerne af Modelparken Danmark knoklede i et halvt år for at være klar. Der var endda bygget skinner rundt om Pakhus 13 på havnen, så publikum rigtig kunne nyde synet af modeltoget køre side om side med det rigtige tog.

Åbningen af Letbanen blev - som bekendt - desværre aflyst i sidste øjeblik, men det slog ikke foreningens medlemmer af pinden. De valgte alligevel at åbne deres udgave af letbanen, og den kørte de følgende søndage på den permanente jernbane i Egå indtil efterårsferien, hvor det var tid til at holde vinterpause.

Og toget var en stor succes. Det præcise passagertal er ukendt, men et slag på tasken fra foreningen er 600 mennesker, der nåede at køre med mini-letbanen inden den lukkede ned for vinteren.

Gjort klar til den nye sæson

Nu har foreningens medlemmer så brugt vinteren på at pudse og polere modeltoget, så det er klar til den nye sæson, der begynder 1. april.

Udover modeltoget, har de frivillige også brugt tiden på at gøre den flotte rundremise (en bygning, hvor man klargør og vedligeholder lokomotiver), der skal betjene alle togene, klar til åbningen.

- Det er en flok entusiastiske medlemmer, der er samlet i foreningen Modelparken, de glæder sig til at køre tog, men vil også gerne vise rundt og fortælle om alt det spændende, der er omkring en minijernbane, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Togene kører hver søndag klokken 10-15 helt frem til efterårsferien, og der er plads til både børn og voksne på de små tog. Modelparken ligger i nærheden af den gamle Egå Mølle ved Mejlbyvej.

Frivillige har pudset og poleret: Egås private letbane åbner for sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce