Fyret af skandalechefen: Hvis Teknik og Miljø tror, at sagen er slut nu, kan de godt tro om

Så skal der læses. To af de fyrede fra Teknik og Miljø, Jesper Haahr Mortensen og Marianne Engelin i gang med Kammeradvokatens rapport. Begge er blandt de tidligere medarbejdere, som Kammeradvokaten mener skal have en erstatning.Foto: Flemming Krogh

Fyret af skandalechefen: Hvis Teknik og Miljø tror, at sagen er slut nu, kan de godt tro om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En række tidligere medarbejdere i skandalechefens afdeling får i Kammeradvokatens rapport ret i, at de er fyret ubegrundet eller har været udsat for stærkt kritisable forhold. Men helt tilfredse er de ikke, hverken med rapporten eller med økonomiske godtgørelser og beklagelser.

AARHUS: De fik ret igen, de seks tidligere medarbejdere, der i efteråret 2016 stod frem her i avisen og fortalte om snyd, bedrag og rigtig dårlig behandling af medarbejdere i Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse under Claus Pedersens ledelse.

Denne gang fik de ret i, at de er blevet uberettiget fyret eller har måttet fratræde under meget kritisable omstændigheder. Fem af de seks skal have enten en kontant erstatning eller en kommunal beklagelse, fremgår det af Kammeradvokatens vurderinger af deres sager.

De er tilfredse med, at deres sager er blevet undersøgt - og stærk kritiske overfor dele af Kammeradvokatens rapport, som de mener springer ret let hen over anbefalinger til kommunen i forhold til dårlig ledelse og mobning, ligesom de mener, at Kammeradvokaten en del steder har lagt mere vægt på ledernes udsagn end på den dokumentation, de tidligere medarbejdere selv har lagt frem.

Blandt de fyrede medarbejdere er der tilfredshed med, at deres sager er blevet undersøgt, men ikke den helt store tilfredshed med Kammeradvokatens konklusioner og anbefalinger.Foto: Flemming Krogh
Blandt de fyrede medarbejdere er der tilfredshed med, at deres sager er blevet undersøgt, men ikke den helt store tilfredshed med Kammeradvokatens konklusioner og anbefalinger.Foto: Flemming Krogh

Et forhandlingsudspil

Kontorassistent Marianne Engelin står til en godtgørelse på tre måneders løn for at være blevet afskediget uberettiget. Kammeradvokaten vurderer ikke, at der i overenskomst og regler er hjemmel til, at hun skal genansættes.

- Det er da dejligt at få at vide, at min fyring var usaglig, men hvad kan jeg bruge det og tre måneders løn til. Det er jo mange måneders løn, jeg er gået glip af - og nu er jeg sygemeldt på grund af den behandling, jeg har været udsat for, siger Marianne Engelin og fortsætter:

- Hvis Teknik og Miljø tror, at sagen er afsluttet nu, kan de godt tro om igen. I gruppen af fyrede betragter vi Kammeradvokatens anbefalinger i vores sager som et udspil til forhandling. Om vi kan få de faglige organisationer på banen i den forbindelse, eller vi skal gå andre veje, må tiden vise.

Desværre, sagen er forældet

En anden af de fyrede, Brian Sten Larsen, siger:

- Jeg håber, at kommunen nu vil tage dialogen med os, i stedet for at vi skal til at køre civilretslige sager mod den.

I hans sag vurderer Kammeradvokaten, at han blev afskediget i strid med forskelsbehandlingsloven i august 2012, men at et eventuelt krav om erstatning er forældet. I stedet skal kommunen give ham en beklagelse.

Endnu en tidligere medarbejder skulle have haft en godtgørelse på ni måneder for uberettiget fyring i september 2012 - men da kravet er forældet efter fem år, skal han ikke have noget, vurderer Kammeradvokaten.

Får ret men ikke retfærdighed

En del af de tidligere medarbejdere er mandag eftermiddag samlet hos 3F på Sommervej for at læse og diskutere Kammeradvokatens rapport.

Tidligere værkstedsleder Finn Therkildsen blev som tjenestemand sendt hjem med tre-fire års løn fra Natur og Vejservice, så han havde ikke på forhånd de store forventninger til en økonomisk kompensation.

- Jeg er ikke helt tilfreds, med det, Kammeradvokaten skriver, men jeg får da lidt medhold. Jo, det er godt nok, siger han, da han har læst, at Kammeradvokaten omtaler hans sag, som "et samlet set stærkt kritisabelt forløb".

Tidligere vej-formand Lars Poulsen noterer sig Kammeradvokatens konklusion: At han blev presset til at indgå en fratrædelsesaftale, selv om der ikke var saglige grunde til at opsige ham. Han får en skriftlig beklagelse.

Brian Sten Larsen udtrykker den generelle holdning i gruppen:

- Vi får ret et stykke hen ad vejen. Det viser Kammeradvokatens forskellige konklusioner. Men vi får ikke den retfærdighed, vi er gået efter at få.

Fyret af skandalechefen: Hvis Teknik og Miljø tror, at sagen er slut nu, kan de godt tro om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce