Fyret topchef opererede som en mini-Brixtofte


Fyret topchef opererede som en mini-Brixtofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revisorer gendannede flere tusinde slettede mails og fandt dokumentation for, at Claus Pedersen styrede efter noget-for-noget-princippet: Seks firmaer med millionaftaler med Aarhus Kommune betalte sponsorater på mindst 425.000 kr. til hans badmintonklub i Aalborg.

AARHUS: Den bortviste topchef Claus Pedersen benyttede sig af samme metode som Peter Brixtofte i Farum. Blot i mindre format.

Revisorerne fra Ernst & Young har ifølge avisens oplysninger fundet dokumentation for, at Claus Pedersen har lavet direkte sammenkoblinger mellem sponsorater og leverandøraftaler.

Det er ikke mindst adgang til den fyrede topchefs computer og mailkonto - og gendannelse af flere tusinde slettede mails, der har skaffet dokumentationen.

Seks firmaer betalte 425.000 kr.

Akkurat som Brixtofte aftalte med en del af Farum Kommunes leverandører, at de skulle være sponsorer i Farum Boldklub, skabte Claus Pedersen en sammenhæng, hvor firmaer, der solgte for millioner til Natur og Vejservice, som en modydelse blev sponsorer i badmintonklubben Triton Aalborg, hvor Claus Pedersen var medlem af såvel bestyrelse som sponsorudvalg.

Siden 2009 er der ad den vej strømmet flere end 425.000 sponsorkroner i klubkassen i Aalborg fra seks firmaer.

Største sponsor er firmaet S.D. Kjærsgaard, der alene har betalt omkring halvdelen af det samlede beløb. Også et andet firma, der leverer maskiner til Natur og Vejservice, Hans Møller Vej- og Parkmaskiner, er blandt sponsorerne.

Claus Pedersen har været direkte involveret i prisforhandling og aftaleindgåelse på vegne af NVS (Natur og Vejservice) ved 15 ud af 18 maskinindkøb hos Hans Møller
Citat fra Ernst & Youngs rapport om "Særlige undersøgelser i NVS & CBA"

Ingen særbehandling

Avisen fortalte allerede i oktober 2016 om, hvordan de to firmaer sponsorerede topchefens badmintonklub.

Dengang afviste Claus Pedersen, at de to nordjyske firmaer har nydt særlige fordele i hans afdeling, Natur og Vejservice, fordi de også var sponsorer i Triton Aalborg.

- Det har ikke haft betydning for indholdet af de kontrakter og andre aftaler, som jeg og Natur og Vejservice har indgået med firmaerne. Jeg kan udelukke, at det har haft betydning for mit eller andre i Natur og Vejservices valg af de to leverandører, at de begge er i mit forretningsnetværk og er sponsorer i Triton, sagde Claus Pedersen til avisen, mens han stadig var ansat i Aarhus Kommune.

Det er ikke lige den konklusion, revisorer og jurister nu når frem til.

Tværtimod.

Store og kendte firmaer

Vurderingen er, at Claus Pedersen har sammenblandet private og kommunens interesser i et omfang, så der er grundlag for at politianmelde ham for bestikkelse.

Af rapporten fra revisorerne fremgår det, at Natur og Vejservice i perioden fra 2011 til 2016 har indkøbt og lejet maskiner hos de to nordjyske firmaer for omkring 30 mio. kr. Langt den overvejende del af indkøb og aftaler har ikke - som de skal - været i udbud, hvor andre firmaer kunne komme med - måske billigere - bud.

Om indkøbene hos Hans Møller Vej- og Parkmaskiner hedder det i revisor-rapporten:

"Særlige undersøgelser har afdækket, at Claus Pedersen har været direkte involveret i prisforhandling og aftaleindgåelse på vegne af NVS (Natur og Vejservice) ved 15 ud af 18 maskinindkøb hos Hans Møller. De seneste 3 indkøb i 2016 er foretaget af værkstedslederen i NVS og efter det oplyste efter aftale med Claus Pedersen."

De øvrige fire firmaer, hvis sponsorater er beskrevet i rapporten fra Ernst & Young, er ifølge avisens oplysninger blandt andet store og kendte firmaer, som Natur og Vejservice gennem årene har handlet med i stort omfang.

Fyret topchef opererede som en mini-Brixtofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce