Gæsterne strømmer til Aarhus' nye Michelin-restauranter


Gæsterne strømmer til Aarhus' nye Michelin-restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De internationale reservationer vælter ind på de tre nye Michelin-bestjernede restauranter i Aarhus. På Frederikshøj skal man nu frem til august for at få bord en lørdag.

Det kræver god tålmodighed, hvis man vil spise hos Wassim Hallal på Frederikshøj i Aarhus en lørdag aften. Efter at restauranten opnåede en Michelin-stjerne sidste uge, fik man mere end 1.000 henvendelser om at få bord. Så i dag skal man frem til august for at finde en ledig plads lørdag. Lidt hurtigere går det selvfølgelig, hvis man kan tage til takke med en hverdagsaften.

Efter at der for første gang blev uddelt Michelin-stjerner til Aarhus i sidste uge, er reservationerne væltet ind på de tre nye ét stjernede restauranter: Hos Gastronomé brød bookingsytemet ganske enkelt sammen torsdag formiddag, efter at stjernen var blevet offentligjort. Alligevel nåede man at få omkring 250 reservationer i bogen i løbet af dagen.

På den tredje nye étstjerende restaurant i Aarhus, Substans, kom der 800 reservationer ind torsdag, 500 på andendagen og 300 på tredjedagen, så man skal nu ind i april måned for at få bord en lørdag:

»Vi blev i den grad taget på sengen, for normalt er dette en meget stille på tid på året, hvor der er ganske få reservationer i bogen,« siger restauratør Louise Mammen fra Substans, som på det nærmeste druknede i blomster og andre gaver på Michelin-dagen.

»Der er nu en gang meget lettere at drive restaurant med fulde hus, fordi man kan køre med fuld bemanding hele tiden,« siger Mammen. I Substans' tilfælde har den nye travlhed betydet, at man har droppet husets »latterligt billige« tirsdag-onsdags tilbud på 4-retter mad med vin for 500 kr. fra 1. april:

»Papirservietter og hverdagsretter, som kalvespidsbryst hører ikke hjemme på en Michelin-restaurant,« siger Louise Mammen.

På Gastronomé kan de heller ikke få armene ned. Restauratør og kok William Jørgensen ser stjernen som den perfekte start for den relativt nyåbnede restaurant, der slog dørene op så sent som sidst i august i fjor.

For alle tre steder gælder det, at der er mange nye udenbys kunder blandt de nye gæster. Såvel gæster fra København, Norge og Sverige. »Vi har sågar fået to borde fra Japan - hvordan det er sket, ved jeg ikke,« lyder det begejstret fra Wassim Hallal, som nu er gået i gang med at tænke på, hvordan Frederikshøj kan få stjerne nummer to.

Gæsterne strømmer til Aarhus' nye Michelin-restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce