Gastronomisk kæmpekup: Aarhus vært for uddeling af Michelin-stjerner

Aarhus skriver næste år historie, når byen som den første ikke-hovedstad er vært for den nordiske uddeling af Michelin-stjerner. Arrangementet foregår i Musikhuset Aarhus til februar. Foto: Jonas Høholt

Gastronomisk kæmpekup: Aarhus vært for uddeling af Michelin-stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang nogensinde sker uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad, når Aarhus til februar er vært ved Guide Nordic Countries 2019.

AARHUS: Det bliver et sammenrend af pressefolk og stjernekokke af de helt store, når verdens mest anerkendte gastro-guide til februar drysser stjerner over nordiske restauranter af Michelin-kaliber.

Arrangementet foregår i Aarhus, og det er faktisk første gang nogensinde, at Guide Nordic Countries finder sted uden for en hovedstad.

- Vi ser frem til at fejre de nordiske restauranter i Aarhus næste år. De senere år har byen udviklet sig stærkt, og er i dag et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftcenter i Danmark. Som en stor studie- og havneby favner Aarhus nye idéer og tradition. Det gennemsyrer også den gastronomiske scene, siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guiden i en pressemeddelelse.

- I Aarhus er toprestauranterne innovative, men ligger tit side om side med mere enkle steder, der stadig deler begejstringen for de fine råvarer, Danmark tilbyder. Det er dette miks mellem traditionel mad, som det berømte smørrebrød, det nynordiske køkken og inspirationen fra hele verden, som alverdens madelskere rejser til Aarhus for at opleve, konstaterer hun.

Værtskabet, der er hentet til Aarhus af VisitAarhus i samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark, er selvsagt noget, der skaber glæde og stolthed i byen.

- Vi er meget stolte over, at Michelin har valgt at lancere den nordiske Michelin-guide i Aarhus. Det er en international anerkendelse af den markante gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået over de senere år drevet af topkokke og lokale fødevareproducenter, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Stjerneoverrækkelsen finder sted 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gæster.

Cementerer midtjysk topposition

Sidste år fik Region Midtjylland og Aarhus den blivende titel, Europæisk Gastronomiregion.

Og værtskabet for Michelins Guide Nordic Countries er med til at cementere positionen som gastronomisk fyrtårn, mener regionsrådsformand Anders Kühnau.

- I mere end et årti har vi i Region Midtjylland investeret i vækst og innovation i fødevareerhvervet. Hele regionen, og ikke mindst Aarhus-området, har været i en rivende udvikling, og vi er Danmarks fødevareregion. At få Michelin-eventen til Aarhus understreger den positive udvikling, siger han.

Ifølge VisitDenmark fremhæver 43 procent af de udenlandske turister gode spisesteder som en af årsagerne til at vælge Danmark som rejsemål, og omtrent hver tiende turist har finere gastronomi som primær motivation for valg af feriemål.

Aarhus var med Wassim Hallals Restaurant Frederikshøj i 2015 den første danske by uden for hovedstaden til at modtage en Michelin-stjerne. I dag huser Aarhus fire Michelin-stjernede restauranter. De øvrige er Gastromé, Substans og Domestic.

Gastronomisk kæmpekup: Aarhus vært for uddeling af Michelin-stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce