Godkendelsen er i hus: Letbanen må køre med passagerer

Aarhus Letbane fik onsdag aften 20. december godkendelsen fra Trafikstyrelsen, der giver letbanen lov til at køre med passagerer. Dog på en række betingelser. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix 2017

Godkendelsen er i hus: Letbanen må køre med passagerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig vil mange nok mene. Onsdag aften har Aarhus Letbane fået godkendelsen fra Trafikstyrelsen, der giver letbanen lov til at køre med passagerer. Knap tre måneder efter den officielle åbningsfest blev aflyst i ellevte time.

AARHUS: Onsdag aften kom den endelig.

Godkendelsen fra Trafikstyrelsen, der giver letbanen lov til at køre med passagerer. Det bekræfter Trafikstyrelsen onsdag aften over for Århus Stiftstidende.

- Det er en godkendelse på en lang række vilkår, forklarer Kåre Clemmesen, vicedirektør hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Styrelsen har i første omgang sendt et udkast til godkendelse af letbanens tekniske sikkerhedsregler til høring hos letbanen, og det er nu letbanen, der skal foretage det næste træk.

Glad letbanefører

Godkendelsen kom knap tre måneder efter, at den officielle åbningsfest med 5.000 stykker kransekage blev aflyst i ellevte time.

Og få dage efter folkefesten på Havnepladsen med mottoet "Du kan klage eller du kan bage en kage", som arrangørerne havde kaldt festen for letbanen - uagtet at den på festdagen i lørdags ikke måtte køre med passagerer.

Men onsdag aften kom godkendelsen så. På tide vil mange nok mene.

På letbanesporet ved Aarhus H holdt en glad letbanefører midlertidigt parkeret onsdag aften da Århus Stiftstidende var forbi det ventende letbanetog.

- Jeg er glad, det er ved at være på tide, sagde letbanefører Marius Korsgaard efter han ivrigt og glad havde vinket med armene.

Hvad sker der så nu?

- Nu fortsætter jeg med at køre testkørsel, indtil vi får besked på andet, sagde Marius Korsgaard onsdag aften.

Kort efter at Århus Stiftstidende havde mødt Marius Korsgaard, tikkede en pressemeddelelse ind, som fortæller at letbanen officielt åbner torsdag med taler og snoreklip mellem klokken 10.15 og 10.30. Efter klokken 11 og resten af dagen torsdag er det gratis at køre med letbanen.

Godkendelse på en lang række vilkår

En af udfordringerne, som i første omgang var med til at aflyse åbningsfesten, var certificeringen af letbanens operatør, Keolis, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen godkendte tirsdag 5. december.

De seneste dage er det sikkerheden, der har handlet om. Trafikstyrelsens sagsbehandlere har siden weekenden gennemgået sikkerhedsmateriale fra Aarhus Letbane og er ikke stødt på uoverskuelige mangler, udeståender eller andre problemer i materialet.

Men godkendelsen er på en lang række vilkår, forklarer Kåre Clemmesen.

- Noget af det, der hastede, er bragt i orden nu. Andet kan vente to måneder eller endnu længere ude i fremtiden.

- Vi har været meget i dialog de seneste uger. For der har været en masse rod om regler om drift og vedligehold af banen. De ting, vi vurderede, var vigtige for overhovedet at kunne sige go, det har de leveret. Det er godt nok til at kunne køre. Men der er en masse ting, der ikke er på plads. Og nogle af tingene skal der styr på inden for to måneder og andre inden for otte måneder, siger han.

Godkendelsen er i hus: Letbanen må køre med passagerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce