Grand Prix-stjerner bader sig i århusiansk lys


Grand Prix-stjerner bader sig i århusiansk lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys-iværksætteren Peter Johansen er tilbage til det, han kan: At sætte lys på verdensstjerner som Beyoncé og paven. Hans Aarhus-firma SGM leverer lyset til Det Internationale Melodi Grand prix.

Når 180 mio. tv-seere i Europa og Australien tænder for fladskærmen for at følge årets Internationale Melodi Grand Prix fra B&W Hallerne i København, sættes lyset sat Aarhus-firmaet SGM. Spotlight er igen direkte på den århusianske iværksætter Peter Johansen, der står bag det fremadstormende firma på Sommervej.

»Jeg havde en klausul i min kontrakt, da jeg forlod Martin Gruppen, om, at jeg ikke måtte beskæftige mig med branchen i 10 år. Jeg måtte knap nok tænde lyset i min egen garage, som jeg forstod det. Men nu er jeg tilbage og beskæftiger mig med det, jeg kan: Lys. 100 procent,« siger Peter Johansen.

Den nu 58-årige Peter Johansen, der en overgang boede i »Lille Marselisborg« på Strandvejen i Aarhus, bor i dag privat i Ry. Han blev verdenskendt, da han tændte Martin Lys' succes i for godt et kvart århundrede siden i skæret af 1980ernes glitter og glamour.

Martin lever i dag i bedste velgående med hovedsæde i Skejby. Men Peter Johansen, der i begyndelsen af det nye årtusinde søsatte et fejlslagent projekt med at bygge dyre lystyachter i Aarhus, er nu tilbage som konkurrent.

Peter Johansen købte det italienske firma SGM i 2012. Det opererer indenfor den nyeste LED-teknik med produkter indenfor automatiseret lys til underholdnings- og belysningsbranchen. Popdronningen over dem alle, Beyoncé bruge SMG's lys på sin verdensturné sidste år, SMGs spot lyste på pavens sydamerikanske felttog i foråret, Pearl Jam og massr af andre verdensband er i samme galaj, lige som Obama og Putin sjældent bestiger en talerstol uden at have taget det århusianske firma i ed.

SGM har med Peter Johansen som CEO og ejer købt en 6500 kvadratmeter stor bygning på Sommervej i Aarhus Vest. Der er lige nu ansat 114 medarbejdere og på sigt regner iværksætteren med, at omkring 400 vil være beskæftiget i Aarhus.

»Vi har Europas mest moderne produtionslinje, og vi ansætter lige nu en ny medarbejder hver anden dag. Vi har faktisk problemer med at skaffe tilstrækkeligt mange nye medarbejdere,« siger Peter Johansen.

»SGM er bygget op med den gamle kerne af medarbejdere fra Martin. Jeg opfatter ikke Martin Professional som en konkurrent. Til gengæld er det fantastisk at vide, at det fedeste lys i verden er udviklet og produceret i Aarhus, som efterhånden er lysindustriens svar på Silicon valley. Det er en fed fornemmelse at være både »far« og »lillebror« til verdens største lysproducent, som Martin er,« siger Peter Johansen.

Tirsdag var der semifinale i DR TVs Internationale Melodi Grand Prix. Det samme er der i aften, mens finalen står lørdag. Produktionen og ikke mindst lyset har allerede fået fornemme anmeldelser verden over.

»Jeg ser egentlig ikke så meget grand prix, men jeg skulle lige se det tirsdag, fordi jeg ved, at vores lysdesigner Kasper Lange står for noget helt specielt. Jeg må indrømme, at jeg sendte ham en mail om aftenen og sagde - på jysk - at det var i orden. Sådan skal det gøre.«

Grand Prix-stjerner bader sig i århusiansk lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce