Grøn på vej med nye tiltag til festivalgæsterne: Økologiske cocktails og nervepirrende aktiviteter

På lørdag er der igen Grøn i Aarhus - denne gang for 37. gang. Foto: Jens Thaysen

Grøn på vej med nye tiltag til festivalgæsterne: Økologiske cocktails og nervepirrende aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På lørdag afholdes Grøn Koncert - eller bare Grøn - for 37. gang. Gæsterne kan glæde sig til økologiske cocktails, grønne tiltag og vilde aktiviteter, for dem, der tør.

AARHUS: Tre scener danner rammen om dette års Grøn - tidligere kendt som Grøn Koncert - der finder sted i Aarhus lørdag 20. juli.

Gæsterne kan glæde sig til at opleve Kato feat. Brandon Beal, Anne Sanne Lis, Dizzy Mizz Lizzy, SAVEUS, Scarlet Pleasure, Kesi, Carpark North og Alphabeat. Fra arrangørenes side har man gjort sit, for at skabe et program, der favner så bredt som muligt.

- Musikprogrammet spænder bredt. Det dækker rock, pop og hip-hop, og vi håber, at det alsidige program kan være med til at skabe nogle fællesskaber på tværs af alder, køn og interesser, siger Nikolai Milman, projektchef for Grøn.

Sidste år introducerede man flere områder og oaser, hvor gæsterne kunne sidde og slappe af. Derudover valgte man også at hæve kvaliteten af madudvalget, så det var muligt at få andet end de klassiske sandwich, hotdogs og pommes frites.

Igen i kan gæsterne nemlig søge mod et såkaldt foodsquare-område, der byder på andet end traditionelt festivalmad.

Samtidig har man lanceret en ølhave.

- Det er en form for kolonihave, hvor man kan hygge sig med en kold øl fra kassen og et slag Meyer, mens man lytter til musikken, siger Nikolai Milman.

Nyttig viden
  • I Aarhus holder Grøn til på Marienlystvej 48, 8200 Aarhus N. Koncertpladsen åbner klokken 13.00 og sidste koncert slutter klokken 21.30.
  • En billet koster 299 kroner og kan købes i Føtex og Bilka samt på nettet. Køber du den elektronisk, kan du enten printe den ud eller have den med på telefon.
  • Pladsen er kontantløs. Du kan derfor kun betale med dan- og kreditkort. Har du allerede hævet kontanter, kan du gå forbi pantboden og få dem sat ind på et værdikort, du kan bruge til at betale med.
  • Der er parkeringsmuligheder tæt på pladsen, men bus 2A kører også til og fra festivalspladsen. Bussen kører fra Banegårdspladsen/Park Allé foran Burger King/Hotel Ritz, hvor der er opstillet et koncertbusstoppested.
  • Der kan købes mad på pladsen, men det er også tilladt at smøre sin egen madpakke og tage med. Vand må du også gerne have med, men ikke andre drikkevarer.
  • Der er opsat vandposterne flere steder på pladsen, hvor man gratis kan fylde sin drikkedunk op.
  • Alle glas er genbrugsglas, der vaskes af, så de kan bruges til næste glas. Du kan bruge brugte glas og kander til at handle drikkevarer for i baren (maksimalt 5 enheder per køb), eller få udbetalt panten for glas/kande i pantboden.


Kilde: Grøn
Alle aldre er repræsenteret til Grøn, men gennemsnitsalderen er 27 til 30 år. Foto: Jens Thaysen
Alle aldre er repræsenteret til Grøn, men gennemsnitsalderen er 27 til 30 år. Foto: Jens Thaysen

Grønt fokus

I år har man også valgt at lægge et grønt fokus ned over festivalen.

Sammen med Tuborg, Northside, Tinderbox og Roskilde festival, har Grøn indført bæredygtige genbrugsglas. Glassene vaskes og kan genbruges op til 25 gange. Når glassene er slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genbruges. Dette sparer miljøet for op mod to millioner engangsplastikkrus vurderer man.

- Har man været på Northside, Tinderbox eller Roskilde, så kender man helt sikkert konceptet. Og så er det sjovt at tænke på, at man kan drikke af et glas, der allerede har oplevet adskillige festivaler, siger Nikolai Milman, der dog garanterer, at rengøringen er hel i top:

- Vi har en 14 meter lang opvaskemaskine, der kan tage 9.000 glas i timen.

Derudover kan man på festivalpladsen også finde økologiske cocktail, udviklet af Carlsberg i samarbejde det det århusianske destilleri Njord.

- Det er klassiske cocktails med et twist, hvor oplevelsen, smagen og den økologiske base er i centrum, fortæller Carlsberg.

Sidste år skinnede solen og temperaturen var høj. Helt så godt bliver det ikke i år, hvor DMI varsler overskyet og temperaturer mellem 18 og 20 grader i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Sidste år skinnede solen og temperaturen var høj. Helt så godt bliver det ikke i år, hvor DMI varsler overskyet og temperaturer mellem 18 og 20 grader i Aarhus. Foto: Jens Thaysen

Nye aktiviteter

I år har man valgt at erstatte den vel nærmest legandariske bungeejump-kran på festivalpladsen med en række andre aktiviteter.

- Vi lancerer noget, der hedder Dare Zone, i samarbejde med CoastZone, fortæller Nikolai Milman.

På festivalpladsen kan gæsterne derfor prøve kræfter med tre forskellige aktiviteter alt efter lyst og vovemod.

Den første aktivitet er en VR-oplevelse, men der bliver også noget for dem, der tør endnu mere:

- Der bliver et ti meter højt tårn, som tre personer kan klatre op i ad gangen. Øverst er der så en fantastisk udsigt over pladsen. Og så har vi en 15 meter høj stige, som man kan klatre op på. Øverst er der et lille plateau, og så springer man ud og bliver fanget af en form for "gynge" nede ved jorden, siger Nikolai Milman.

Sidste år kunne Grøn i Aarhus melde udsolgt inden festivalens start, og noget tyder på, at det samme vil ske i år.

- Vores billetsalg går faktisk bedre end på nuværende tidspunkt sidste år, siger Nikolai Milman, og opfordrer derfor folk til at skynde sig at få fat i en billet.

Billetter kan købes online og i Føtex eller Bilka.

Grøn på vej med nye tiltag til festivalgæsterne: Økologiske cocktails og nervepirrende aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce