Guld er på udsalg lige nu

Jens Møller Nielsen, direktør i aktionærforeningen, tog imod 1300 gæster på Radisson Blu i Aarhus. Foto: Hans Petersen


Guld er på udsalg lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men måske er det bedre at sætte pengene i noget andet. 1300 hentede råd på aktionærmøde i Aarhus.

Danskerne holder igen på pengene. Flere end halvdelen af os vil enten spare op eller investere de penge, vi har i overskud. Men hvordan skal vi investere?

I Aarhus var der svar at få på det tirsdag på Hotel Radisson Blu, og interessen for at hente gode råd var stor.

1300 havde meldt sig til Dansk Aktionærforenings dagsarrangement, og det er 300 flere end sidste år og det største besøgstal i de fire år, aktionærforeningen har holdt sit årlige møde i Aarhus. Arrangørerne kunne glæde sig over, at 130 - eller ti procent - af de tilmeldte var under 30 år.

Også aktionærforeningens medlemstal er steget. Det er nu på 13.000 mod 11.800 for et år sien.

»Det skyldes to ting: aktierne er steget voldsomt over et stykke tid, og der har været en kedelig sag med OW Bunker, som gik konkurs. I sådan et tilfælde henter investorer hjælp hos os,« siger Jens Møller Nielsen, der er direktør for aktionærforeningen.

Den har lavet en forening for dem, der har mistet penge på OW Bunker. Der er allerede 3500 medlemmer, og den når formentlig op på det dobbelte.

»Ved vores tilsvarende møder for et år siden holdt folk fra OW Bunker oplæg om det, der så ud til at være en god aktie, der havde fødderne solidt plantet i den jyske muld. Men den viste sig at krakke ganske kort tid efter,« siger Jens Møller Nielsen.

»Vi råder folk til at gå stille og roligt i gang, når de vil investere i aktier. Vi ved, at der kommer korrektioner i markedet og nedture. Men over sigt er aktier en god investering. Det er vigtigt at sprede investeringerne. Over halvdelen af vores medlemmer bruger også investeringsforeninger som en del af porteføljen, selv om der er omkostninger ved det,« siger Jens Møller Nielsen.

Han håber på, at foreningen får lært alle at tænke langsigtet.

Men hvis man står med en lille opsparing eller formue - kald det, hvad du vil - hvad kan man så gøre?

Vi spurgte formuerådgiver Henrik Jackerott fra Formuepleje, der har kontor i Værkmestergade i Aarhus.

»Det kommer helt an på, hvem man er og hvilken risiko, man vil løbe. Det afhænger også af, om man regner med at trække et årligt beløb ud af formuen. Vi har for eksempel en serie, som hedder Fokus, der ikke indeholder aktier, så risikoen er mindre end i afdelinger med aktier. Den har udsigt til at give fem-seks procent i afkast på 12 måneder efter omkostninger,« siger Henrik Jackerott.

Han siger, at Formuepleje altid tager investorer til en samtale først.

»Her gennemgår vi mulighederne og kundens risikovillighed. Vi tager gerne førstegangskunder - yngre eller forretningsfolk - med ½-1 million kroner at investere. Hvis det skal være fast løbende går vi efter en formue på tre millioner kroner og opefter,« siger Henrik Jackerott.

»Vi kan også købes på Børsen akkurat som de aktier, folk kender,« føjer controller Anders Jensen til.

Men hvad med guld som investering? Duer det?

Vi spurgte cand. jur. og manager i Gold & Exchange Wesley Valdez fra virksomheden Tavex i København.

Ligesom de øvrige understreger han, at man ikke kan være sikker.

»Men måske er det en god idé at købe guld nu. Prisen ligger omkring 1200 dollar pr. ounce,og for to et halvt år siden var den oppe på 1900 dollars.

»Guld er på udsalg lige nu. Det er en god måde at sikre sine værdier på, fordi guld altid har en vis værdi,« siger Wesley Valdez og understreger, at prisen på guld er voldsomt afhængig af dollarkursen.

Han kan levere guld helt ned til et gram, men man kan også købe en guldbarre på 12½ kilo. Et gram koster 270 kroner, og prisen på den store barre er 3.375.000 kroner.

»Vi sælger flest barrer til 50.000-100.000 kroner, og den typiske køber er midt i 30erne og har god likviditet. Investeringen er næsten altid langsigtet,« siger Wesley Valdez, som har halvdelen af kunderne i Jylland, selv om forretningen ligger i København.

Aktionærdagen bød også på mange oplæg fra virksomhedsledere, bankfolk og andre investeringsrådgivere.

Mere om Dansk Aktionærforening på shareholders.dk.

Guld er på udsalg lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce