Håndværkere tager p-pladserne

Foto: Adobe Photosh

Håndværkere tager p-pladserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handlende i Bruunsgade klager: Håndværkerbiler fylder kundernes parkeringspladser.

De handlende i Bruuns­gade er godt trætte af håndværkere. Eller mere præcist: De er trætte af håndværkernes biler, der besætter hovedparten af gadens parkeringspladser fra tidligt morgen til langt ud på eftermiddagen.

»Det har stået på gennem trekvart år nu. Fra kl. 7 om morgenen optager håndværkerbilerne to tredje­dele af parkeringspladserne, hvor man ellers kun må holde i et kvarter. Det går ud over alle os, der har butikker i gaden, at kunderne ikke kan komme til at parkere,« siger vinhandler Leif Juul, der er formand for gadeforeningen Bruuns­gade-sammenslutningen.

Der er mange håndværkere i gaden. Føtex udvider, Sparekassen Kronjylland er i gang på hjørnet ved Jægergårdsgade, og flere ejendomme er ved at blive sat i stand. Med et håndværker-parkeringskort i forruden kan murere, tømrere og elektrikere holde i parkeringsbåsene lige så længe, de har lyst.

Næsten lige uden for Århus Vinhandel er tre parkeringspladser blokeret af blandt andet en mandskabsvogn.

»Den har stået her i måneder, fordi håndværkere er ved at indrette en taglejlighed i en af naboejendommene,« siger Leif Juul.

Palle-pladser
Hos Blomsterværket har Karsten Pindstrup fornemmelsen af, at håndværkerne nærmest har monopol på gadens parkeringspladser. Kunderne er der ikke mange pladser til i løbet af dagen.

Og blomsterhandleren selv har også svært ved at komme til.

»Forleden morgen skulle jeg læsse varer af i forretningen. Parkeringspladserne i gården var optaget af håndværkerbiler, og de tre båse foran forretningen var spærret af med paller. Jeg spurgte håndværkerne, om de ikke lige kunne fjerne dem, men det ville de ikke, fordi de ventede på at få leveret materialer. Det fik de også. Tre timer senere,« fortæller blomsterhandleren.

Hvor er kommunen?
Gadeformand Leif Juul efterlyser hjælp fra kommunen til at begrænse håndværkerparkeringen.

»Men når vi klager vores nød til kommunen, får vi bare at vide, at sådan er reglerne, og at det er der ikke noget at gøre ved,« siger Leif Juul og fortsætter:

»Det virker som om, at kommunen bare er interesseret i at sælge flest mulige håndværkerparkeringskort og tjene penge på det.«

Håndværkere tager p-pladserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce