Her er Norma - fremtidens butiksassistent

Robotten Norma var hovedperson, da Coding Pirates på Aarhus Rådhus holdt IT-konference og workshop for børn. Foto: Flemming Krogh

Her er Norma - fremtidens butiksassistent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robotteknologi og kunstig intelligens var i fokus på IT-konference for børn i Aarhus Rådhus.

AARHUS: Helt efter bogen var det, at Jacob Bundsgaard blev budt velkommen, da han trådte op på scenen for at åbne en IT-konference for børn på Aarhus Rådhus.

Til gengæld var det slet ikke efter bogen, at velkomsten blev foretaget af en robot. Robotten Norma, som gæster på Dokk1 måske har stiftet bekendtskab med.

Vi andre kan lige så godt vænne os til Norma og hendes kollegaer.

For om få år kommer vi uden tvivl til at møde hende, når vi skal ud at handle. I Japan for eksempel bruger Nestlé Japan en robot af samme type som Norma til at sælge kaffemaskiner.

Robotten er i stand til at aflæse kundernes ansigtsudtryk og lytte til deres stemmefald for på den måde at analysere sig frem til den kaffesmag, de foretrækker.

Anders Krogsager fra Aarhus-virksomheden Brainbotics har takket ja til at undervise i robotteknologi på konferencen, og han fortæller, at Ecco har investeret i en robot til en af sine butikker i København.

- Renault har købt 120 robotter, så de er på vej, fortæller Anders Krogsager, mens spændte drenge og piger former en cirkel rundt om Norma, der med sin kunstige stemme fortæller om sig selv.

Anders Krogsager fra Aarhus-virksomheden Brainbotics brugte sin lørdag på at lære børn om robotteknologi.
Anders Krogsager fra Aarhus-virksomheden Brainbotics brugte sin lørdag på at lære børn om robotteknologi.

forudsigelige fremtid

Det er organisationen Coding Pirates, der har arrangeret konferencen, der hedder "Robotterne kommer".

Thomas Schultz, direktør for en anden Aarhus-virksomhed, Enversion, holdt åbningstalen. En tale, der handlede om den fuldstændig uforudsigelige fremtid, som børnene på konferencen - og alle vi andre - går i møde.

I 1985 - for 32 år siden - havde Thomas Schultz stor fornøjelse af sin Commodore 64, der med sine 64 kilobyte ikke ligefrem kan kaldes et kraftværk. I dag har Thomas Schultz stor glæde af sin smartphone.

- Den er så også fire millioner gange kraftigere end min barndoms Commodore 64. Dengang kunne ingen forudse, at noget med så stor computerkraft ville komme 32 år senere, sagde Thomas Schultz.

På samme måde kan ingen forudse verden om 32 år, når konferencens deltagere er blevet voksne mennesker, der skal tjene til det daglige brød.

Ifølge Jacob Bundsgaard i hans velkomsttale vil 55 procent af dem tjene penge på jobs, som slet ikke findes i dag.

- Det er ikke så dumt at sidde her i dag og blive klogere. Jeg forstår virkelig ikke, at folkeskolen ikke underviser i programmering, sagde Thomas Schultz.

Konferencens arrangør, organisationen Coding Pirates, har til formål at fremme IT-kreativiteten.

Det er ikke så dumt at sidde her i dag og blive klogere. Jeg forstår virkelig ikke, at folkeskolen ikke underviser i programmering.
Thomas Schultz, direktør for Enversion

Se en robot sælge kaffemaskiner i Japan

Her er Norma - fremtidens butiksassistent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce