Her er de nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Her er de nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØSTJYLLAND: SAS satser markant på Aarhus Lufthavn, fremgik det af et pressemøde i lufthavnen torsdag.

Østjyderne får nu nye, direkte afgange til Oslo, Stockholm og München. Samtidig starter SAS i sommeren 2018 nye sæsonruter til Mallorca, Malaga samt Split i Kroatien.

Endelig øges kapaciteten med 20 procent på indenrigsruten til København. Mens der i dag flyves otte daglige dobbeltture mellem landets to største byer, øges det tal fremover til 10.

- Det her er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Airport, og satsningen er med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus, sagde Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, på pressemødet torsdag.

Bestyrelsesformand Torben Boldsen forklarede, hvorfor SAS har valgt at satse på lufthavnen i Tirstrup.

- For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger, sagde han på pressemødet.

Stor dag

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) så også glad ud på mødet.

- Det er en ret stor dag. Det her er godt for østjyderne, det er godt for virksomhederne og det er naturligvis godt for Aarhus Lufthavn, sagde han.

Til sidst i sin præsentation af satsningen løftede koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, også sløret for et nyt tiltag: At specialtilbud på internationale afgange fra Københavns Lufthavn også kommer til at gælde i Aarhus. Det vil altså sige, at hvis der eksempelvis er tilbud på et fly fra København til Hong Kong, så betaler SAS ekstraudgiften på flyveturen fra Aarhus til København.

- Det er en stor satsning, også for et selskab som os. Men det er blandt andet også derfor, at vi gennemfører utallige spareprogrammer - det er for også at kunne gøre sådan noget som det her, sagde Lars Sandahl Sørensen.

Her er de nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce