Her er der job til alle

En anerkendende og rummelig kultur er medvirkende til 3R Kontors succes med at få socialt udsatte unge i arbejde. Foto: PR.

Her er der job til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forretning med kontormøbler er skoleeksempel på at få socialt udsatte i arbejde.

AARHUS: Med et rummeligt arbejdsmiljø har genbrugsvirksomheden 3R Kontor i Aarhus knækket koden til at få socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. Resultaterne har fået to studerende til at lave afsluttende opgave om virksomhedens metoder.

3R Kontor har hjulpet adskillige socialt udsatte borgere til ordinær beskæftigelse og hele 40 procent af virksomhedens medarbejdere har tidligere levet på kanten af samfundet.

Virksomhedens resultater er så markante, at Pernille Weber Graversen og Eline Dein har valgt 3R Kontor som emne for deres afsluttende eksamensopgave på uddannelsen til socialrådgiver på VIA University College i Aarhus. De studerende har interviewet tidligere og nuværende ansatte for at finde frem til, hvad der ligger til grund for succesen.

 - Virksomheden er præget af ligeværd mellem ledere og medarbejdere, og der er et anerkendende miljø med positive kollegiale relationer, som skaber tryghed og baner vej for personlige succesoplevelser, og det er ok at fejle, forklarer Eline Dein.

Samtidig med, at der tages hensyn til individets behov, er det væsentligt, at medarbejderne kan lide hinanden, hvis det skal lykkes at begejstre og fastholde de udsatte i fast arbejde. Den gode trivsel hænger tæt sammen med det psykosociale arbejdsmiljø, der handler om forholdet mellem de psykologiske tilstande hos den enkelte medarbejder, sociale relationer på arbejdet og sociale strukturer i samfundet.

- Virksomheden er speciel, fordi medarbejdergruppen er sammensat, så alle kan lide hinanden. Personlige egenskaber vægtes helt klart højere end faglige, og der bliver lagt vægt på, hvordan hver enkelt fungerer i flokken. For eksempel inddrager ledelsen de andre medarbejdere med hensyn til, om en person skal fastansættes, fortæller Pernille Weber Graversen.

40 procent er socialt udsatte

Arbejdet med socialt udsatte borgere er helt naturligt for 3R Kontor, og mere end 40 procent af virksomhedens ansatte er eller har en fortid som udsatte unge.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor mange 12-taller mine ansatte har på deres papirer, de skal bare have lyst til at brænde igennem, så godt de kan. Der skal selvfølgelig tages nogle hensyn, og for eksempel tilpasser vi arbejdstider efter behov, men i bund og grund handler det om struktur og kultur. Vi har et fordomsfrit miljø, hvor man gerne må træde ved siden af. Man skal bare lære af sine fejl, fastslår Steffen Høgh, direktør i 3R Kontor.

3R Kontor i Aarhus blev stiftet i 2015 og har specialiseret sig i at genanvende brugte kontormøbler.

Personlige egenskaber vægtes helt klart højere end faglige, og der bliver lagt vægt på, hvordan hver enkelt fungerer i flokken.
Pernille Weber Graversen, studerende

Her er der job til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce