Højhastighedsbane over Solbjerg lagt i dvale

Der kommer ingen jernbane gennem Solbjerg, hvis det står til regeringen og DF. Illustration: Banedanmark

Højhastighedsbane over Solbjerg lagt i dvale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny jernbane fra Hasselager over Solbjerg til Hovedgård hænger i en tynd tråd, efter at Dansk Folkeparti har trukket støtten til Togfondens fase 2. Et kommende folketingsvalg kan dog få banen tilbage på sporet.

AARHUS: Det her rumlet længe og ved flere lejligheder har Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen truet med at trække støtten til forliget om Togfonden, som partiet i 2013 indgik sammen med den daværende S-SF-R-regering og Enhedslisten.

Onsdag formiddag blev det så officielt, da Dansk Folkeparti på et pressemøde sammen med regeringen præsenterede den infrastrukturaftale, som Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er blevet enige om.

- Dansk Folkeparti opsiger aftalen om Togfonden. Det betyder, at Vejlefjordbroen (og en ny jernbane over Solbjerg, red.) ikke bliver gennemført, hvilket giver økonomi til, at andre projekter kan gennemføres, forklarede René Christensen på dagens pressemøde.

Aftalen med rød blok om Togfonden skulle blandt andet ellers sikre, at togpassagerer kun bruger en time på at komme frem mellem hver af Danmarks fire store byer.

Ifølge finansordfører René Christensen har Dansk Folkeparti fulgt de almindelige forligsregler på Christiansborg, hvor man forud for et valg kan opsige et forlig:

- Ved at indgå en aftale med regeringen har vi sikret, at regeringen nu står bag projekterne i togfondens fase 1. Det er til gavn for pendlerne.

- Dansk Folkeparti mener, at der er ting i togfondens fase 2, som er meget dyre, og som ikke er finansieret. Så derfor opsiger vi forliget. Hvis de resterende partier i forliget har flertal uden os efter valget, så består forliget. Ellers falder det, siger René Christensen til Ritzau.

De øvrige partier i Togfonden har tidligere meldt ud, at de ikke er parate til at droppe jernbaneprojekterne i Østjylland.

Højhastighedsbane over Solbjerg lagt i dvale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce