Højhuse og campus: Kæmpe byggeplaner for Katrinebjerg

Sådan kan det komme til at se ud med de to 18 etager høje huse i den østlige del af området. Mellem dem løber den nye strøgforbindelse gennem hele området. Illustration fra høringsmaterialet


Højhuse og campus: Kæmpe byggeplaner for Katrinebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan binder Katrinebjerg endnu tættere til universitetet og åbner for byggeri til bolig- undervisning- og erhvervsformål i samme størrelsesorden som Ceresbyen og med to 18 etager høje huse.

Det er et byomdannelsesprojekt på størrelse med Ceresbyen, der er på vej på Katrinebjerg. Her kommer det dog næppe til at gå helt så stærkt med forvandlingen, som det er tilfældet med det gamle bryggeri.

<p>Omdannelse på Katrinebjerg. 1. er det store område, der nu er lavet en helhedsplan for. 2. er det planlagte byggeri i op til 14 etager og med i alt 390 boliger. 3. Et boligprojekt på Jens Baggesens Vej foran Fitness World. 4. Her skal den nye journalisthøjskole bygges. I planen indgår et strøgforløb gennem området mellem Katrinebjergvej og Helsingforsgade. </p>

Omdannelse på Katrinebjerg. 1. er det store område, der nu er lavet en helhedsplan for. 2. er det planlagte byggeri i op til 14 etager og med i alt 390 boliger. 3. Et boligprojekt på Jens Baggesens Vej foran Fitness World. 4. Her skal den nye journalisthøjskole bygges. I planen indgår et strøgforløb gennem området mellem Katrinebjergvej og Helsingforsgade.

Foto: Jens Nex

Planerne for omdannelsen af området mellem Jens Baggesensvej, Helsingforsgade, Finlandsgade og Katrinebjergvej til en del af universitetets campus i form af undervisning, forskning, erhverv og boliger blev præsenteret på et borgermøde forleden og er nu i en offentlig forhørning frem til 29. april.

FEAS Forskningsfondens ejendomsselskab
<ul><li>Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S - FEAS - er et datterselskab af Aarhus Universitets Forskningsfond stiftet i 1987.</li><li>FEAS har blandt andet bygget - og ejer - Nobelparken på hjørnet af Randersvej og Nordre Ringgade, det ejer Vennelystkollegiet og Teknologikollegiet - ligesom selskabet gennem årene har opkøbt 20 erhvervsejendomme på Katrinebjerg som brohoveder for, at universitetet kan vokse sig større i sit nærområde.</li><li>Senest har FEAS for 800 mio. kr. købt kommunehospitalet af Region Midtjylland til overtagelse 1. maj 2019.</li><li>I forvejen har selskabet en ejendomsportefølje på 115.000 kvadratmeter erhvervslejemål og udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder.</li><li>Selskabets aktiver i form af grunde og bygninger er på omkring 1,4 mia. kr. - på baggrund af meget forsigtige regnskabsprincipper, hvor ejendomme værdisættes til købspris fratrukket løbende afskrivninger.</li><li>Forskningsfondens midler stammer dels fra indtægterne fra dens store ejerandel af Cheminova, dels fra salget af Cheminova-aktierne, der for et par år siden indbragte fonden tre-fire mia. kroner.<br /> </li></ul>
Sådan kan det komme til at se ud med de to 18 etager høje huse i den østlige del af området. ?Mellem dem løber den nye strøgforbindelse gennem hele området. Illustration fra høringsmaterialet
Sådan kan det komme til at se ud med de to 18 etager høje huse i den østlige del af området. ?Mellem dem løber den nye strøgforbindelse gennem hele området. Illustration fra høringsmaterialet

I planen indgår, at der i den østlige ende af området kan bygges to huse i op til 18 etager.

Fabrik med flytteplaner

FEAS - universitetets forskningsfonds ejendomsselskab - ejer en stor del af området i forvejen.

Den anden store grundbesidder er pålægsfabrikken Defco, der går med flytteplaner.

»Vi har lavet en betinget købsaftale på hele vores del af området på Katrinebjerg. Samtidig er vi i gang med at kigge på mulige nye placeringer af virksomheden og i det hele taget finde ud af, hvad det er for en fabrik, vi skal have bygget,« siger fabriksdirektør Mikkel Zcaja, Defco og fortsætter:

»Tidshorisonten for en flytning af Defco er formentlig omkring tre-fire år - alt afhængigt af, hvor lang tid det tager at få vedtaget lokalplan for Katrinebjergområdet.«

I planerne lægges der op til, at det ene af højhusene kan opføres på Defcos del af området.

FEAS har god tid

Mens en ny ejer af Defco-grunden, hvor der kan bygges omkring 30.000 etagekvadratmeter, formentlig vil være interesseret i at komme i gang med at udvikle grunden og bygge på den i en fart, ser FEAS langt fra sin del af området omdannet til én stor byggeplads.

FEAS har et langt tidsperspektiv på Katrinebjerg.

»Vi har ikke aktuelle planer om at udnytte alle byggemuligheder. Slet ikke. Der kan gå mange år, før vi er færdige, men vi er med til at fastlægge helheden nu - og vi vil gerne være med til at sikre, at nogle af goderne er på plads, inden det hele er færdigt. For eksempel at strøgforbindelsen hele vejen gennem området bliver lavet allerede i 1. etape,« siger FEAS-direktør Jørgen Lang.

Ny journalisthøjskole

Et enkelt FEAS-projekt haster det nu lidt med: Hvor den gamle bowlinghal ligger på Helsingforsgade, er det tanken, at en ny journalisthøjskole snart skal skyde op. Skolen har solgt sine nuværende bygninger i Skejby med overtagelse i 2018 for at flytte til Katrinebjerg og komme tættere på universitetsmiljøet.

»Meningen er, at vi skal opføre og eje bygningen, som Journalisthøjskolen så lejer sig ind i. Projektet er for tiden i EU-udbud,« siger Jørgen Lang.

Højhuse og campus: Kæmpe byggeplaner for Katrinebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce