Hønsehuset fik fint besøg

Ki Lind, der driver Hønsehuset, viste vej for ambassadør Muhammed Ibnu Said gennem udstillingen med de mange indonesiske varer. Foto: Søren E. Alwan.


Hønsehuset fik fint besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gårdbutik med indonesiske varer fik besøg af den indonesiske ambassadør i Danmark.

Ambassadør-besøg i Lillenor er absolut en sjældenhed. Men fredag formiddag kom den indonesiske ambassadør på besøg i Hønsehuset.

Det er en butik, der drives af Ki Lind,mens hendes mand Erik Kaas står for importen af varer fra Indonesien, særligt fra øerne Bali og Java.

Det var også de indonesiske varer, der var årsagen til at ambassadør Muhammed Ibnu Said og fire af hans medarbejdere fra ambassaden i København havde taget turen til Jylland.

»Jeg har været ambassadør i Danmark siden 1. marts og jeg har stor interesse i at fremme udveksling af varer, ideer, investeringer og kultur mellem Danmark og Indonesien,« sagde ambassadøren.

Hønsehuset har i snart 20 år importeret og solgt varer fra de to indonesiske øer Bali og Java.

»Jeg har nogle danske stearinlys i butikken, men ellers er alt fra Bali når der er tale om kunsthåndværk mens havemøblerne kommer fra Java,« fortalte Ki Lind.

Hun beklagede, at der så lidt tomt ud i butikken.

»Det er, fordi salget over sommeren er gået forrygende,« sagde Ki Lind.

Ambassadør Muhammed Ibnu Said gik rundt i de forskellige lokaler og så på de mange varer og spurgte interesseret ind til oprindelse og hvordan de enkelte ting var blevet til.

Mere handel

Der er en voksende interesse for indonesiske varer i Danmark. Der er andre butikker som denne, der sælger mange indonesiske varer. Der er blandt andet en tilsvarende butik i Gilleleje, men også andre steder kan man købe indonesisk håndværk.

Erik Kaas oplyste, at ingen varer bliver hentet ubeset i Indonesien.

»Jeg tjekker for eksempel selv alle havemøbler for at sikre, at de er i orden. Jeg kan jo ikke bare sende en defekt vare retur til producenten.«

Når det gælder kunsthåndværk, der også omfattet eksempelvis unikke borde og stole samt lamper, så er alt nøje udvalgt på stedet på Bali.

»Det er for at sikre kvaliteten er i orden, og så går vi selvfølgelig også efter at udvælge ting, som vi tror falder i danskernes smag,« sagde Ki Lind og understregede, at der er en stigende interesse for at købe indonesiske varer.

»Vi har mange helt unikke varer som for eksempel sofaborde, hvor en facetslebet glasbordplade er båret oppe af en trærod.«

»Fra den indonesiske ambassades side arbejder vi på at udvide samhandel og udveksling med Danmark. Vi ønsker flere investeringer fra dansk side i Indonesien. Firmaer som Mærsk og Ecco har allerede store investeringer i Indonesien,« fortalte ambassadøren.

Han har gjort det til lidt af sin egen stil at tage rundt i Danmark og besøge steder med indonesisk kultur. For en måneds tid siden var han på besøg i en indonesisk restaurant i Horsens.

Efter rundvisningen i butikslokaler i Hønsehuset blev gæsterne budt over i den bagvedliggende privatbolig til lidt at spise og drikke.

Butikken Hønsehuset hedder sådan fordi en del af salgslokalerne er indrettet i et gammelt hønsehus.

Butikken er åbent fredag til søndag fra kl. 10 til 16 i perioden fra april til november.

Hønsehuset fik fint besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce