Hotelejer vil bygge byens højeste hus


Hotelejer vil bygge byens højeste hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På byens højeste plet - 90 meter over havets overflade - er der et helt specielt og 95 meter højt hus på trapperne.

»Verdensklasse.«

Byens stadsarkitekt har svært ved at skjule sin begejstring for planerne for et højhus på det højeste sted i byen - ved vandtårnet på Randersvej, hvor Motel La Tour ligger i dag.

Huset bliver halvcirkelformet. Lavt mod Randersvej for derefter som en trappe at bevæge sig opad trin for trin til det når op i 95 meters højde. En enkelt meter højere end byens pt. højeste hus - City Tower i Værkmestergade.

»Det er enestående arkitektur. Det hus kommer til at sætte helt nye standarder for højhusbyggeri i Aarhus,« siger stadsarkitekt Stephen Willacy.

Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet projektet for ejeren af La Tour, Jens Richard Pedersen, der også ejer Hotel Royal.

Huset kommer til at rumme godt 300 lejligheder. Alle med altan. Primært mindre to- og tre værelses lejligheder.

»Tanken er, at to studerende her skal kunne dele en lille tre-værelses lejlighed for nogenlunde samme pris, som to kollegieværelser koster. 7.000-8.000 kr. om måneden. Målgruppen er studerende fra områdets uddannelsesinstitutioner og yngre medarbejdere fra Skejby Sygehus og de mange virksomheder, der er i den her del af byen,« siger Jens Richard Pedersen.

Stedet, hvor huset skal bygges, ligger 90 meter over havets overflade. De øverste lejligheder kommer altså til at ligge 180-185 meter over havoverfladen.

»Jeg tror ikke, du kan finde ret meget i Danmark med en bedre udsigt end den, der bliver her,« siger Jens Richard Pedersen.

Han håber, at lokalplanen for projektet kan være på plads om et års tid, så man i løbet af sommeren næste år kan begynde at rive La Tour ned.

Derefter vil det tage i omegnen af to og et halvt år at bygge huset, der vil kunne ses langvejs fra - og som ikke kan undgå at blive et opsigtsvækkende vartegn for ikke bare denne del af byen men for hele Aarhus.

Hotelejer vil bygge byens højeste hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce