Hovsa: Aarhus Kommune udskrev valg ved en fejl


Hovsa: Aarhus Kommune udskrev valg ved en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune kom ved en fejl statsministeren i forkøbet og udskrev folketingsvalg 5. januar 2015. Men kun for 20 århusianere, der fik valgkort tilsendt med posten.

Familien Pedersen fra Viby fik sig lidt af en overraskelse, da postkassen skulle tømmes i juledagene.

Mellem de øvrige forsendelser dukkede et brev fra Aarhus Kommune op, der viste sig at indeholde lidt af en nyhed.

I konvolutten lå tre valgkort, der var påtrykt datoen for det kommende folketingsvalg:

Mandag 5. januar 2015.

Familiens tre stemmeberettigede medlemmer var hermed indkaldt til at afgive deres stemme på Ormslev Præstegård.

Susanne Bisgaard Pedersen mente imidlertid ikke, hun havde hørt statsminister Helle Thorning-Schmidt trykke på valgknappen, og da hun efterfølgende fik konstateret at hverken naboer eller venner havde modtaget valgkort, blev brevet opfattet som et falsum.

»Først overvejede vi, om det mon var nogle venner, der spillede os et puds, men brevet og valgkortene så helt ægte ud«, fortæller hun.

»Vi endte med at konkludere, at der nok var tale om et prøvetryk eller en fejl. Blandt andet fordi arket manglede perforering, så valgkortene kunne rives af«, siger Susanne Bisgaard Pedersen.

Den konklusion ligger ganske tæt op af virkeligheden.

Fejlen, der resulterede i valgkort til familien Pedersen i Viby, er opstået i Aarhus Kommunes valgsekretariat, hvor man netop er i færd med at gennemføre en række tests i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

»Vi er ved at forberede os på valget. Aarhus Kommunes ambition er altid at tænke nyt og gøre det bedst mulige. Vi tester blandt andet nye valgkort, og i den forbindelse fik vi som led i en solid test lavet et prøvetryk på 14.000 kort. Sent fredag opdagede vi, at der ved en fejl var blevet sendt og omdelt 20 kort ud til århusianske adresser«, siger chef for Borgerservice og ansvarlig for valgsekretariatet, Lene Hartig Danielsen.

Lørdag formiddag måtte Borgerservices projektansvarlige selv rundt og banke på hos samtlige modtagere for at beklage fejlen.

»Det var ikke alle, der var hjemme. Men dem, vi mødte, tog det heldigvis med et smil.«, fortæller hun.

De ugyldige valgkort med den falske valgdato vækker da også kun smil hos familien Pedersen i Viby.

Her har man valgt at gemme kortene som en souvenir.

»Det var specielt en sjov oplevelse for min søn, fordi han lige er blevet gammel nok til at stemme. Så er det da lidt skægt, at hans første valgkort viser sig at være ubrugeligt«, griner Susanne Bisgaard Pedersen.

Hun oplyser i øvrigt, at familien afholdt sig fra at sætte penge på, at statsministeren ville udskrive valg i sin nytårstale, som der ellers blev spekuleret i hos forskellige bookmakere.

Hovsa: Aarhus Kommune udskrev valg ved en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce