Hovsa-paragraf: Folketinget fjerner bremse for højt boligbyggeri i Aarhus

Folketinget har hun ændret den nye Planlov, så der alligevel må bygges nye boliger i højden på blandt andet Aarhus Ø. Uden ændringen ville byudviklingen i store dele af det centrale Aarhus være blevet bremset eftertrykkeligt.Foto: Kim Haugaard

Hovsa-paragraf: Folketinget fjerner bremse for højt boligbyggeri i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketinget ændrer den hovsa-prægede lugtparagraf i Planloven, så der nu igen bliver mulighed for at bygge boliger i højden på blandt andet Aarhus Ø, Frederiks Plads og ved Rutebilstationen.

AARHUS: Nu bliver det igen muligt at bygge boliger i højden på blandt andet Aarhus Ø, Frederiks Plads og på området ved Rutebilstationen.

Det var der ellers sat en stopper for med den nye planlov, som Folketinget vedtog i sommer. Den indeholder er en særlig lugtparagraf, der for at beskytte havnevirksomhedernes interesser, blokerer for, at der kan bygges boliger i højden på steder, hvor der er blot en teoretisk risiko for, at beboerne kan blive generet af lugtgener fra virksomhederne.

Efter langstrakte forhandlinger er partierne i Folketinget nu blevet enige om at ændre loven, så den ikke blokerer for den planlagte byudvikling i Aarhus.

Udviklingen kan fortsætte

- Det rigtig godt, at vi får ændret bestemmelserne, så Aarhus kan fortsætte sin rivende udvikling nede omkring havnen på Aarhus Ø og Frederiks Plads. Selvfølgelig skal Aarhus Kommune have bedre muligheder for selv at afgøre, hvilke løsninger, der passer fremtidens Aarhus bedst, siger Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre og valgt i Aarhus.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen siger:

- Aarhus behøver nu ikke sætte store byudviklingsprojekter i stå. Byen kan komme videre med flere boligbyggerier samtidig med, at erhvervsudviklingen kan fortsætte.

Han har selv været meget optaget af at få ændret Planloven og fremhæver, at også Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Søren Gade har arbejdet i samme retning.

- Lokalt har har såvel borgmester Jacob Bundsgaard, som tidligere teknisk rådmand Kristian Würtz og nuværende rådmand Bünyamin Simsek presset på, for at få en løsning igennem, siger Nicolai Wammen.

Tilfreds rådmand

I Aarhus ville der ikke have kunnet bygges i meget over 10 etager på Aarhus Ø, hvis ikke planloven var blevet ændret. Da der også bliver arbejdet på at stramme den såkaldte lugtvejledning, kunne det i værste fald have betydet, at der på den resterende del af Aarhus Ø ikke måtte bygges boliger i mere end halvanden meters højde, viser beregninger, Aarhus Kommune har lavet.

Sådan går det altså ikke.

- Nu kan vi komme videre med arbejdet for at gøre Aarhus endnu bedre, siger en tilfreds teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V).

Hovsa-paragraf: Folketinget fjerner bremse for højt boligbyggeri i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce