Hun sætter motiver fra Aarhus på lærredet

Helle Guldsten Hansen hænger billeder op i Ridehuset. Clemens Bro og rådhuset er med på lærrederne. Foto: Hans Petersen

Hun sætter motiver fra Aarhus på lærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Guldsten Hansen og 45 andre viser deres kunst i fire dage Ridehuset i Aarhus.

AARHUS: Hun går rundt i byen og finder motiver, der ender på lærredet.

Helle Guldsten Hansen laver især kunst fra Aarhus. Hendes trang til tegning, som hun har dyrket siden hun var barn, fornægter sig ikke i værkerne. Motiverne er ofte kendte bygninger, men lavet i en kunstnerisk sammenhæng og en slags stregtegning med baggrundsfarver.

Fra torsdag kl. 16 og til på søndag kan hendes og 45 andre kunstneres værker opleves i Ridehuset i Aarhus. Lions Aarhus Sct. Clemens står bag, og det er syvende gang, klubben lægger kræfter i sagen for at skaffe penge til velgørende formål. Sidste år blev det til 125.000 kroner til fordeling.

Helle Guldsten Hansen giver virkelig kunsten en chance nu. Den 56-årige kvinde har netop sagt sit job som social- og sundhedsassistent i Aarhus op for at bruge tiden på at lave kunst.

I Skanderborg har hun sit Galleri Mossøhus på Vædebrovej, og der er så god gang i salget lige nu, at hun vil prøve sig selv af.

- Jeg kan lide job og kolleger, men det er hårdt at arbejde med syge mennesker. Kombinationen med det smukke i kunsten har været en fin balance. Her har jeg et mentalt rum, hvor jeg kan være mig selv, siger Helle Guldsten Hansen, der har været optaget af den orange farve, siden hun flyttede til Aarhus fra Odense i 1986.

- Turen ind langs kysten var så smuk, og vandet har jeg stadig i Skanderborg, siger hun, der har en fireårig uddannelse fra Århus Kunst Akademi i Vestergade og har været med på en censureret udstilling ved H. C. Andersen-festivalen.

- Jeg er glad for Aarhus, og første gode indtryk fik jeg, når jeg kørte i bus. Chaufførerne sagde altid "farvel". Det kunne de ikke finde på i Odense, siger hun.

Alletiders Kunst
Ridehuset, Vester Allé, Aarhus. Udstillingen "Alletiders Kunst".Fernisering torsdag 9. november kl. 17 med tale af pressechef Peter Vestergaard fra Europæisk Kulturhovedstad 2017. Sidste dag søndag 12. november. Åbningstider: Torsdag 16-19, fredag, lørdag og søndag 11-18.

Entre 50 kr. inklusive katalog. Børn i følge med voksne gratis.

Venteliste

- Der er rift om at være med på "Alletiders Kunst". Fire af udstillerne er blevet syge, men vi havde en venteliste på 14, så nogle af dem er kommet med. Vi er blevet en god tradition i byens kunstliv, siger Per Hougaard Enevoldsen fra Lions-klubben. Den har 26 medlemmer, og de er også med i det store Århus Kræmmermarked og et par andre aktiviteter.

- Vi hjælper alle til, så undertiden kan vi gøre udstillingen i Ridehuset klar på en dag. Der er meget arbejde. Vi stiller blandt andet skillevæggene op og står selv for salg af kaffe og kage, siger Per Enevoldsen.

 

Hun sætter motiver fra Aarhus på lærredet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce