Hvalikopteren flyveklar

HAVARI. Hvalikopteren, der står foran Aros resten af sommeren, havarede, men er nu flyveklar igen efter en specialsmed har repareret det ene rotorblad. Foto: Jens Thaysen.

Hvalikopteren flyveklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturen Hvalikopteren fra Sculpture by the Sea havde fået bøjet et rotorblad, men skaden er nu udbedret.

Hvalikopteren, som den australske kunstner Benjamin Gilberts skulptur »Humpback Gunship« bliver kaldt i folkemunde, har været udsat for sabotage. Skulpturen, der forestiller en krydsning mellem en hval og en helikopter, landede på sin nuværende plads foran Aros for cirka tre uger siden. Før stod den til nytte og fornøjelse for både børn og voksne ved Sculpture by the Sea-udstillingen på Tangkrogen.

Om det var nogle lidt for voldsomme (og tunge) børn eller hærværksmænd af ældre dato, der næsten fik knækket det ene rotorblad af skulpturen, vides ikke. Hvalikopteren er dog flyveklar igen, efter en specialsmed har udbedret skaden. Regningen lyder på 6000 kroner.

Protestskulptur
»Vi ved ikke, hvad der er sket med den, men det er jo klart, at rotorbladene ikke kan holde til, at man hænger i dem,« siger Pia Buchardt, der er kunstnerisk leder og økonomisk ansvarlig for Kulturhus Århus. Pia Buchardt håber selvfølgelig ikke, at det sker igen, men børnene skal stadig have lov at lege på og inden i skulpturen, for det er det, kunstneren har haft i tankerne, da han lavede den.

Skulpturen er i øvrigt en protest mod den japanske hvalfangst, for kunstneren er tidligere Greenpeace-aktivist.

Hvalikopteren flyveklar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce