Indisk streetfood er kommet til Aarhus: Var det noget med en Hyderabadi Dum Birijani?

Vasanth Rajan og Hemanth Komar Kuna er fra Indien, men bor i Danmark. De er kammerater og er begge uddannet bygningsingeniører, men prøver nu kræfter med en foodtruck med indisk streetfood. Foto: Axel Schütt

Indisk streetfood er kommet til Aarhus: Var det noget med en Hyderabadi Dum Birijani?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To indiske kammerater har slået sig sammen om en foodtruck med specialiteter fra hjemlandet.

AARHUS: Markedet på Ingerslevs Boulevard har fået en ny duft som supplement til den blandede aroma af ost, brød og frugt samt blomster, fisk og honning.

En foodtruck med indiske specialiteter og en duft af fremmede krydderier er den seneste nyhed, og to herboende, indiske kammerater står bag.

- Vi er begge bygningsingeniører, men har en kæmpe passion for mad, som vi følte, vi skulle gøre noget ved. Vi fandt ud af, at der ikke fandtes en foodtruck med indisk mad, hverken i Jylland eller på Fyn, så det var oplagt for os at lave, fortæller Hemanth Komar Kuna.

Sammen med Vasanth Rajan har han fået bygget en spritny foodtruck helt fra bunden med nyt udstyr og moderne teknik, men udstyret gør det langt fra alene, understreger kompagnonen.

- Man kan sagtens lave indisk mad hurtigt, men så mister man smagen fra alle krydderierne. Derfor er det lidt en udfordring med indisk mad i en foodtruck, fordi det normalt er tidskrævende, og fordi vi vil lave alt frisk. De to ting har vi skullet forene, og det er gået op på den måde, at vi laver en del på forhånd, som vi så sælger lidt senere samme dag, forklarer Vasanth Rajan.

Man kan sagtens lave indisk mad hurtigt, men så mister man smagen fra alle krydderierne. Derfor er det lidt en udfordring med indisk mad i en foodtruck.
Vasanth Rajan.

En præcis smag af Indien

De to foodtruck-ejere har allieret sig med en indisk kok, der er specialist i både nord- og sydindisk mad, og som tilføjer maden en unik smag, fortæller de.

- Vores ønske er at lave autentisk mad og at bringe køkkenet ud til folk, så de kan se og smage, hvad det er, vi laver, siger Hemanth Komar Kuna.

- Vores signaturret hedder Hyderabadi Dum Birijani, og det er en ret med basmatiris, kød og en blanding af 20 forskellige krydderier. Den er svær at lave, fordi mængderne skal være helt præcise, lyder det.

"Indian Food Truck" holder til på markedet på Ingerslevs Boulevard hver onsdag og lørdag, kører også i Billund og Vejle, og har planer om at besøge andre steder i Aarhus, for eksempel Aarhus Ø, samt andre steder i Jylland og på Fyn.

Foodtrucken tilbyder både mad ved selve vognen, samt takeaway og catering. Læs mere på indianstreetfood.dk.

Indisk streetfood er kommet til Aarhus: Var det noget med en Hyderabadi Dum Birijani?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce