Indonesisk varme i Malling

Der var krammere til alle - også ambassadøren. Foto: Jens Thaysen

Indonesisk varme i Malling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af at regnen var der til at byde velkommen, strømmede der alligevel mennesker til den årlige fest for herboende indonesere, som blev holdt lørdag i Malling.

MALLING: Lørdag var en anderledes dag i Hønsehuset, der ligger lige omkring fem minutters kørsel øst for centrum i Malling. Sådan beskriver Ki Lind, der ejer Hønsehuset, som vel bedst kan beskrives som en butik med brugskunst fra Indonesien. Det er lidt en underdrivelse, men det vender vi tilbage til.

For lørdag omkring middag var der fest for herboende indonesere. Det bliver der holdt hvert år, men det er første gang nogensinde, at det er blevet holdt udenfor den indonesiske ambassade i København, og det var ambassadørens idé, siger Ki Lind.

- Han var her for noget tid siden og kunne simpelthen ikke få nok af den her udsigt, siger hun med henvisning til husets udsigt fra bagsiden - en udsigt, der på gode dage går helt til Samsø.

Hønsehuset er nemlig netop det - et gammelt hønsehus, der hører til den landejendom, som Ki Lind og hendes mand, Erik, bor i. Ved siden af den ejendom bor sønnen og svigerdatteren, og på deres græsplane er der blevet sat et aflangt festtelt og en håndfuld grill op. Over middag blev det telt lige så stille fyldt med festklare gæster.

Indonesiske ambassadør er i Malling  
Foto: Jens Thaysen
Der var gang i grillen, som ud over fisk og pølser også skulle bruges til at tilberede blandt andet ged og lam. Foto: Jens Thaysen
Som symbol på den danske sommer blev bussen fra København budt velkommen af en god gammeldags regnbyge. Foto: Jens Thaysen
Som symbol på den danske sommer blev bussen fra København budt velkommen af en god gammeldags regnbyge. Foto: Jens Thaysen

Påskønnelsen går begge veje

Ifølge Danmarks Statistik bor der i skrivende stund omkring 1300 mennesker i Danmark med indonesisk baggrund. De var ikke alle sammen i Malling lørdag, men festen var godt besøgt. Især da bussen fra København - lidt forsinket - ankom til Ki Lind og hendes families hjem. Men præcist hvor mange, der skulle ankomme og hvornår, var der ikke helt styr på.

- Det kan være, der kommer 200, det kan også være at der kommer et par tusind, griner Ki Lind.

Den indonesiske kultur sætter nemlig ikke planlægning så højt, som vi gør herhjemme. Det har hun skullet vænne sig til i handelen med det østasiatiske land, hvor hun importerer alt fra perler til store havemøbler lavet af teaktræ fra gamle krigsskibe. Og så kommer vi tilbage til underdrivelsen om, at Hønsehuset "bare" er en butik med brugskunst. For Ki Lind er indehaver af intet mindre end en danmarksrekord.

- Ambassadøren fortalte mig, at jeg er den i Danmark, der importerer mest fra Indonesien. Derfor havde han også de der med til mig, siger hun og peger på et par priser på en reol, hvor der står "certificate of appreciation".

Og den påskønnelse går begge veje. For man skal ikke have været i selskab med Ki Lind længe for at fornemme hendes enorme entusiasme for det østasiatiske land. Især Bali - den ene af øerne i Indonesien - har en stor plads i hendes hjerte.

- Jeg har rejst i 27 lande, og ingen andre steder har jeg oplevet sådan en fred, ro og kærlighed som på Bali. Når først de kender en og ved, at man er et godt menneske, bliver man behandlet som en af dem, fortæller hun.

Meget sigende for den danske sommer blev de første besøgende til festen budt velkommen af en regnbyge, som fik de fleste til at fortrække ind under teldugen. Det holdt heldigvis hurtigt op, og så blev festen spredt ud igen og grillene blev tændt op - der skulle angiveligt grilles omkring et par tusind kyllingespyd, så det var med at komme i gang.

Indonesiske ambassadør er i Malling  
Foto: Jens Thaysen
Ki Lind og hendes familie lagde grund og græsplæne til den indonesiske fest. Den bliver holdt hvert år, men det er første gang nogensinde at den bliver holdt i Jylland. Foto: Jens Thaysen
Først var der pølser og kaffe på menuen. Og rutebiler. Foto: Jens Thaysen
Først var der pølser og kaffe på menuen. Og rutebiler. Foto: Jens Thaysen

Indonesisk varme i Malling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce