Innovater A/S: Mentorforløb gør os mere professionelle

Innovater A/S vokser med rekordfart, og de fire ejere (fra venstre) Morten Lykke, René Holst, Heino Markussen og Kim Henriksen får stadig flere ansatte, mere ansvar og større krav til administrationen. Derfor har mentorforløbet med EL:CON-direktør Claus Søgaard været guld værd, mener de. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard

Innovater A/S: Mentorforløb gør os mere professionelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden Innovater A/S vandt Iværksætter­prisen Aarhus 2011 er det gået fra at være de fire ejeres legeplads til en etableret og fuldt professionel virksomhed. Ikke mindst på grund af deres mentor, ­EL:CON-direktør Claus Søgaards input

På en hvid reol i midten af det lyse kontor på Marselisborg Havn står lange rækker af sorte ringbind, som hver især et af Innovaters byggeprojekter.

Selv om byggebranchen har oplevet økonomisk krise igennem flere år, vokser ordrebogen stadig hos det århusianske firma, som i foråret vandt Iværksætterprisen Aarhus 2011. PRO har besøgt virksomheden for at få en status på, hvordan det går med den medfølgende præmie: Et mentorforløb med EL:CON's stifter og direktør Claus Sø­gaard Poulsen.

Tæt på iværksættervinderne
<p>I foråret kårede Aarhus Kommune, Startvækst Aarhus og Århus Stiftstidende byens seks mest lovende iværksættervirksomheder. </p><p>Vinderne fik Iværksætterprisen Aarhus 2011 og et mentorforløb med en af områdets dygtigste erhvervsledere. </p><p>PRO har besøgt vinderne for at få en status på, hvordan mentorforløbet går. </p><p>I næste uges PRO kommer du helt tæt på, når virksomheden Naboor ApS, der har udviklet online nabohjælp som sikring mod tyveri, mødes med sin mentor Michael Holm, CEO i Systematic A/S. </p><p>Du kan læse mere om Iværksætterprisen på stiften.dk/iprisen</p>

»Konkurrencen faldt på et godt tidspunkt for os, og vi har allerede haft stor gavn af mentorforløbet,« fortæller Morten Lykke, en af de fire ejere.

»Det kan godt være, at man på selve dagen var blevet endnu mere glad for en check på 500.000 kr., men mentorforløbet er langt mere værd for os,« tilføjer han.

Virksomhed i lynvækst

Innovater A/S blev stiftet i 2008 af Kim Henriksen og René Holst og beskæftiger sig med at udvikle ejendomsprojekter for dagligvarekæder. Det vil sige, at de sørger for alt. lige fra møder med grundejeren og gennemførelse af lokal- og kommune­planer til at afsætte projektet til investorer. Kerneområdet er discountkædebutikker, og Innovater A/S står bag opførelsen af butikker som Netto, Fakta, Kiwi og Rema 1000.

Siden er Morten Lykke og Heino Markussen kommet med i ejerkredsen, og i august 2010 flyttede virksomheden ind i de lyse lokaler på Marselisborg Havn. Siden har virksomheden fortsat sin vækst, og ud over de fire ejere er der nu syv ansatte, hvor to sidder i København, og en er i gang med at undersøge det sydsvenske marked.

»I en ny virksomhed, som vækster hurtigt, er man ofte lidt på bagkant. Vi fire ejere havde sjældent tid til at sætte os sammen, og de gyldne samtaler om fremtidens mål og strategier fandt vi aldrig rigtig tid til,« fortæller Kim Henriksen.

»Fra sin egen virksomhed kender Claus vigtigheden af at tænke flere år ud i fremtiden, hvor vi kun har haft overskud til at tænke på den næste måned eller højst det næste år,« tilføjer Morten Lykke.

Tvunget til at tænke fremad

Ud over et introduktionsmøde har Innovater holdt to møder med Claus Søgaard Poulsen.

»Fra gang til gang får vi »lektier« for, og det tvinger os fire ejere til at sætte os sammen og tænke strategisk. Claus er utrolig seriøs omkring forløbet og møder altid velforberedt og engageret op, så det er vi naturligvis også nødt til,« siger Morten Lykke.

Omdrejningspunktet har indtil videre været struktur

»Da vi kun var os fire, kunne vi gøre som det passede os - for hvis det gik galt, var det kun os selv, det gik ud over. Nu er vi syv ansatte ud over os, hvilket stiller større krav til administration og struktur. Det betyder jo, at vi har ansvar for andres økonomi og arbejdsliv,« siger Morten Lykke.

Ny ledelsesstruktur

Et led i den nye struktur, er at ledelsen gjort mere formel, og de fire ejere får nye titler.

»Vi har haft en meget uformel ledelse, hvor vi alle fire kunne lidt af det hele. Men i takt med at vi vokser, er vi også nødt til at have nogle faste ansvarsområder. Derfor får vi nu en mere formel direktionsopdeling, hvor Thomas bliver administrerende direktør, René er udviklingsdirektør og jeg tager mig af banker og investorer,« fortæller Kim Henriksen.

»Et andet fokuspunkt har været at begrænse os og blive helt skarpe på, hvilken del af markedet, vi skal servicere, og hvordan vi kan få en større del af det marked. Vi skal fokusere på det, vi er allerbedst til,« forklarer Kim Henriksen og tilføjer, at det er en del af den strategi, at Innovater vokser geografisk i stedet for at sprede sig over flere markeder.

Styrker fundamentet

»De input vi får fra vores mentor er med til at sikre, at det fundament, vi har skabt for virksomheden, ikke smuldrer, men er helt klart til, at vi bygger ovenpå,« lyder det fra Morten Lykke.

De to ejere lægger ikke skjul på, at de er begejstrede for mentorforløbet.

»Claus er fantastisk, fordi han lytter, vurderer og kommer med gode råd. Han går ind til opgaven med stor ydmyghed. Han vil ikke bestemme, hvad vi skal gøre, men er god til at sætte tankerne i gang hos os selv og styre os i den rigtige retning,« siger Morten Lykke.

På tirsdag mødes Innovaters ledelse igen med Claus Søgaard Poulsen.

Om Innovator

Udvikler ejendomsprojekter for detailhandelskæder. Stiftet af Kim Henriksen og René Holst i 2008 og ejes i dag af de to sammen med Morten Lykke og Heino Markussen. Virksomheden beskæftiger i alt 11 ansatte og omsatte i 2010 for 45 mio. kr. Har kontorer i Aarhus C, København samt afdeling i Sverige. Vandt Iværksætterprisen Aarhus 2011, hvor præmien var et mentorforløb med Claus Søgaard Poulsen, CEO i El:con. Se mere på innovater.dk" target="_blank">http://www.innovater.dk">innovater.dk

Innovater A/S: Mentorforløb gør os mere professionelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce