Isbjørneskind, fangersuppe og dansende rejer: Med Gericke i Grønland

Søren Gericke var med høj underholdningsværdi rundt for at guide deltagerne i de grønlandske retter. Her det århusianske Kristian Rossen, hvis vejledning dog endte mere i en fælles smagsprøve. Foto: Jens Thaysen

Isbjørneskind, fangersuppe og dansende rejer: Med Gericke i Grønland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af de helt store tilløbsstykker på årets Food Festival er at få lov at lave mad med topkokke af allerhøjeste kaliber. Lørdag tog Søren Gericke 130 workshop-deltagere med højt mod nord.

AARHUS: Mange kender ham fra tidligere tiders reklame for hakkekød, men folk i faget nok mest for hans sublime kogekunst.

Søren Gericke var stjernekok tilbage i 70'erne, hvor han blandt andet var med til at åbne restauranten Gericke Anatole, der var med til at kickstarte den nordiske bølge, der i dag er verdensberømt.

Man husker ham måske også for at tale hurtigt og for ikke at spare på diverse udbrud og bandeord med en god portion humor iblandet. Sådan var det også, da han lørdag formiddag var hovedperson i en workshop, hvor små 130 betalende deltagere hver især skulle lave mad efter kokkens anvisninger.

Temaet var Grønland, som Søren Gericke har en forkærlighed for, og menuen lød på blandt andet "dansende rejer" og "fangernes suppe".

Uden at fornærme nogen, kan vi vist godt konstatere, at det var en kaostisk, men vældig underholdende begivenhed.

Stjernekokke på Food Festival
  • Elvio Milleri, Italien- Indehaver af Era Ora i København, der er kåret til "Verdens bedste italienske restaurant uden for Italien".
  • Søren Gericke, Danmark- Frontløber for La nouvelle cuisine i Danmark.
  • Claus Christensen (Røde), Danmark- Gennem 28 år indhaver af og køkkenchef på Restaurant Gammel Mønt i København.
  • Paul Cunningham, England- Har tilført tre forskellige, danske restauranter Michelin-stjerner. Senest Henne Kirkeby Kro ved Vestkysten, der nu har to Michelin-stjerner.
  • Michel Michaud, Frankrig- Har arbejdet som køkkenchef på bl.a. Søllerød Kro, Gammel Åbyhøj, Molskroen, Brøndums Hotel og i dag Ruths Hotel i Skagen. Manden bag kagen Gateau Marcel.
  • Francis Cardenau, Frankrig- Efterfulgte Michel Michaud på Søllerød Kro. Senere hentede han som den første i Danmark to Michelin-stjerner hjem på Kommandanten. Tidl. medejer af Copenhagen Concept, der talte Le Sommelier, Umami og Mash.
Det grønlandske tema med Søren Gericke blev understøttet af isbjørneskind - her på vej i teltet, hvor workshoppen foregik. Foto: Jens Thaysen
Det grønlandske tema med Søren Gericke blev understøttet af isbjørneskind - her på vej i teltet, hvor workshoppen foregik. Foto: Jens Thaysen

Uden opskrift

Der var lagt bjørneskind ud, grønlandske musikere underholdt med guitar og sang, og de 130 deltagere stod i lange rækker, side om side, og kokkererede.

Søren Gericke var en tur rundt hos de fleste for at vejlede, og i højttalerne lød der undervejs masser af hurtigsnak, adskillige eder og højlydte, velmenende grin fra den temperamentsfulde kok.

Det gik op for ham undervejs, at opskriften på første ret slet ikke var delt ud, så måske derfor var alle i gang med at voldstege rejerne, som ellers først skulle vendes i retten til allersidst.

- Jeg prøver mig bare lidt frem, og da jeg bad ham om hjælp, brugte vi i stedet tiden på at smage på marengs, grinede 28-årige Kristian Rossen, der havde meldt sig til workshoppen alene.

- Jeg tager det bare stille og roligt, det skal nok blive godt alligevel, lød det.

Hvordan seancen endte, og udfaldet i de mange gryder blev, nåede vi ikke at opleve. Men underholdende, det var det.

Workshoppene med topkokke fortsatte resten af lørdagen med blandt andre Francis Cardenau og Michel Michaud.

Der var ogsåunderholdning med grønlansk musik. Foto: Jens Thaysen
Der var ogsåunderholdning med grønlansk musik. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen

Isbjørneskind, fangersuppe og dansende rejer: Med Gericke i Grønland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce