Jacob Bundsgaard er nummer tre

Aarhus? Jacob Bundsgaard (S) er en af de midtjyske borgmestre, som får mest i posen ved siden af borgmesterhonoraret. Arkivfoto: Henning Bagger


Jacob Bundsgaard er nummer tre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus? Jacob Bundsgaard (S) er en af de midtjyske borgmestre, som får mest i posen ved siden af borgmesterhonoraret.

Hvad laver borgmesteren, når han ikke har travlt med sine opgaver som kommunens førstemand?

Han arbejder højst sandsynligt med noget andet.

Trods krævende job med mange ugentlige arbejdstimer bruger de fleste af landets borgmestre også tid på en lang række ekstrajob, ulønnede såvel som lønnede.

I snit tjente regionens borgmestre i 2015 over 140.000 kroner på ekstrajob, viser den samlede opgørelse, avisen bringer i dag.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus, lå på tredjepladsen efter borgmestrene i Herning og Randers med vederlag på i alt 326.837 kroner oven i borgmestervederlaget på 833.037 kroner.

»På den måde kommer en borgmester op på en løn, der er sammenlignelig med en ministers,« kommenterer forskningschef Roger Buch, der er kommunalforsker hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

For mens en minister tjener i omegnen af 1,3 mio. kr. årligt, så tjener en borgmester væsentlig mindre, selv om en borgmesters ansvar ofte er større end en ministers, når man ser på personaleansvaret og det budgetmæssige.

Jacob Bundsgaard er nummer tre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce