Kæmpeunderskud på kørselsordning ender i politisk opgør

Ny ballade om økonomien for handicapkørslen i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Jens Thaysen

Kæmpeunderskud på kørselsordning ender i politisk opgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gert Bjerregaard fra Venstre forlanger sagen behandlet i Magistraten. Socialdemokraterne undrer sig over fremgangsmåden.

AARHUS: Noget gik helt galt, da byrådet ville spare 5,8 millioner kroner på at samle kommunens kørselsordninger. Nu forlanger Venstres Gert Bjerregaard sagen endevendt.

Det, der skulle have været et overskud på næsten seks millioner kroner endte i 2017 med at blive et underskud på 24 millioner kroner. Altså mangler der 30 millioner kroner i kassen - som vi kunne fortælle lørdag.

Gert Bjerregaard mener, at pilen peger på borgmester Jacob Bundsgaard (S), når ansvaret skal placeres.

- Borgmester Jacob Bundsgaard er rigtig god til skåltaler og til at klippe snore over, men en relativ simpel opgave som at samle en kørselsordning forstår han sig ikke på. Det er jo katastrofalt, at sådan en opgave ender med at give så stort et bagslag, mener Gert Bjerregaard.

- Vi er ikke trygge

Gert Bjerregaard ønsker nu sagen taget op i Magistraten. Dermed kan sagen ende i et politisk opgør.

- Vi er ikke trygge ved, at borgmesteren skal fortsætte med opgaven. Bundsgaard har over de seneste tre år vist, at det med driftsopgaver ikke er hans spidskompetence. Derfor vil vi rigtig gerne drøfte sagen med forligspartierne, siger Gert Bjerregaard.

Avisen har bedt borgmester Jacob Bundsgaard om en kommentar. Han mener, at den socialdemokratiske byrådsgruppes ordfører på sagen, Anders Winnerskjold, er den rette til at svare.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, det her. Det er noget, vi prøver at rette op på. Vi håber at komme i økonomisk balance fra 2019, siger Anders Winnerskjold.

- Men når det er sagt, undrer jeg mig over Gerd Bjerregaards fremgangsmåde. På et møde i forligskredsen 3. april tog Venstres rådmand, Bünyamin Simsek, sagen til efterretning. Han har tillid til borgmesterens afdeling, og vil gerne hjælpe til med at få sagen løst. Nu ser vi så, at Gert Bjerregaard går imod sin egen rådmand. Det synes jeg er lidt specielt.

Gert Bjerregaard er ikke enig.

- Jeg går ikke mod min rådmand. Sagen var slet ikke til diskussion på mødet 3. april. Der var blot tale om en orientering, siger han og fortsætter:

- Venstre ser gerne en løsning på det her, og jeg håber ærlig talt, at borgmesteren snart vil gå ind i sagen.

Kæmpeunderskud på kørselsordning ender i politisk opgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce