Kæmpevindmøller tilbage på landkortet i Aarhus

Vi skal have store vindmøller i Aarhus, mener et flertal i Aarhus Byråd. Måske skal de hellere end ved beboelse ud til motorvejen og andre tekniske anlæg. Foto: Annelene Petersen

Kæmpevindmøller tilbage på landkortet i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal af partier i Aarhus Byråd hældte et forslag fra Venstres teknikrådmand om at droppe kæmpevindmøller på land ned ad brættet. Nu skal der findes areal.

AARHUS: En lang række protester og bekymringer for kæmpevindmøller i landzoner i Aarhus har gjort indtryk på rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Han stillede derfor i Aarhus Byråd onsdag aften med et forslag om helt at droppe at udlægge arealer i kommuneplanen til kæmpevindmøller.

Den kontroversielle vindmølleplanlægning blev egentlig pillet ud af kommuneplanen sidste år af tidsmæssige årsager. Nu er den så tilbage igen.

Men Bünyamin Simseks foreslag om at fjerne al vindmølleplanlægning fra kommuneplanen blev hældt ned ad brættet af Socialdemokratiet:

- Rådmandens plan er en smule uambitiøs. Vi har i Aarhus et ansvar for at gå forrest i en massiv grøn omstilling. Vi har et stærkt brand på vindmiljø i form af Vestas, og det skal vi huske at værne om. Det er muligt at finde placeringer til vindmøller i Aarhus, så vi sender sagen i teknisk udvalg, sagde Louise Lindskrog (S).

Heidi Bank (V) mente, at store vindmøller primært bør placeres langt væk fra beboelse.

SF, EL og Å boblede

Venstrefløjen boblede af glæde:

- Jeg er bare glad nu. Jeg troede, at Socialdemokratiet havde opgivet vindmøller på land. Så jeg er glad for, at der med sikkerhed kan samles et flertal for vindmøller i kommuneplanen, og så skal vi i detaljer med hvilke områder, vi kan udpege. Jeg mener det er realistisk, også i forhold til de projekter, der er bragt ind i høringen. Jeg ser frem til, at forvaltningen kommer med bud på områder, hvor man kan placere vindmøller. For eksempel i herregårdslandskaber, sagde Jan Ravn Christensen (SF).

Keld Hvalsø (EL) var ligeså glad. Men mente også man skulle udvise forsigtighed med store vindmøller, som dog burde være mulige i en kommune af Aarhus' størrelse, mente han.

Liv Gro Jensen (Alt.) var også begejstret:

- Klimaforandringer er den største trussel mod verden. Og det er sidste chance for at undgå et totalt klimanedbrud. Aarhus med al sin energi og visionskraft har alle forudsætninger for at tage fat her. Vi skal være åbne for store vindmøller ved tekniske anlæg så som motorveje.

Det er de Konservative ikke helt uenige i:

- Vi skal fastholde en vindmøllevision i et eller andet omfang, mente Marc Perera Christensen (K).

Foreløbig røg forslaget til behandling i teknisk udvalg.

Kæmpevindmøller tilbage på landkortet i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce