Kærestesorger skal bearbejdes: Ny gruppe skal gøre den mørke tid lysere

Kærestesorg kan være svært at komme af med. Modelfoto: Scanpix

Kærestesorger skal bearbejdes: Ny gruppe skal gøre den mørke tid lysere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungliv.dk opretter en helt ny og gratis gruppe for unge der har mistet kæresten.

AARHUS/RYOMGÅRD: Kæresten er skredet, du står tilbage med en lang række ubesvarede spørgsmål og ender nede i et hul. Sorgen er stor. Hvad gør du? Hvordan kommer du videre?

Der findes en række tilbud til personer, som oplever forskellige former for sorg. Men længe har en bestemt type sorg, som langt de fleste kender til, slet ikke fået den opmærksomhed, den fortjener: Kærestesorgen.

Det har psykologerne hos Ungliv.dk tænkt sig at gøre noget ved. Derfor sætter de et helt nyt projekt i søen. Nemlig en gratis kærestesorgsgruppe der skal hjælpe unge gennem den mørke sorg, mange oplever, når den nærmeste relation brydes.

- Svære følelser og et voldsomt savn er helt naturligt i forbindelse med tab af en kæreste. Men nogle gange kan kærestesorg desværre ramme meget hårdt, og kan være den direkte årsag til udviklingen af en række meget negative tanker og uhensigtsmæssige reaktionsmønstre, der ikke sådan lige er til at komme af med for et ungt menneske. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis sorgen over en kæreste bliver bestemmende for det fokus og de livsaktiviteter den unge engagerer sig i. Og især hvis unge - udover at miste en kæreste - også mister troen på sig selv og gnisten til livet undervejs, skriver chefpsykolog hos Ungliv.dk Marianne Schøler i pressemeddelelsen.

Sorgen bliver lettere at håndtere

Idéen til kærestesorgsgruppen opstod hos Marie Erlendsson og Louise Lyngsøe. Det er også dem der skal lede den, og for dem er gruppen vigtig, fordi de mener, at kærestesorg ikke nødvendigvis er noget, man skal bære alene.

- Mange vil i livet opleve kærestesorg, og derfor undrer det os, hvorfor vi ikke taler mere om det tab. Det er netop tanken bag kærestesorgsgruppen - at hvis vi taler og deler oplevelser og erfaringer om kærestesorg med hinanden, kan det være, at sorgen bliver lettere at håndtere, skriver Marie Erlendsson og Louise Lyngsøe i pressemeddelelsen.

Fokus vil være på at dele oplevelser og støtte hinanden i kærestesorgen. Derudover vil kærestesorgsgruppen arbejde ud fra specifikke temaer såsom savn og længsel, erfaringer fra forholdet og måden at komme videre på vil blive bragt op.

Gratis forløb

Kærestesorgsgruppen skal mødes fem gange, og hele forløbet er gratis. Gruppen begynder med en introduktionsaften 15. november klokken 19-21 i Ungliv.dk's lokaler på Store Torv i hjertet af Aarhus. Er du interesseret kan du finde flere informationer på Ungliv.dk

Ungliv.dk har hovedsæde på Jernbanegade i Ryomgård på Djursland.

Kærestesorger skal bearbejdes: Ny gruppe skal gøre den mørke tid lysere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce