Kaffetørstige tricktyve opsøger ældre kvinder i Malling, Solbjerg og Højbjerg

Politiet kæder flere tilfælde af forsøg på tricktyveri i forskellige forsæder i Aarhus sammen. Foto: Kim Haugaard

Kaffetørstige tricktyve opsøger ældre kvinder i Malling, Solbjerg og Højbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nabo reddede en 71-årig kvinde i Malling fra at komme i kvindelige tricktyvenes klør. De kaffetørstige tricktyvene huserer også i andre forstæder.

MALLING/HØJBJERG: Kaffetørstige tricktyve huserer i de århusianske forstæder, hvor kvindelige kriminelle de seneste dage har opsøgt ældre mennesker. I ét tilfælde kom en nabo til undsætning.

Det er i Højbjerg, Solbjerg og Malling, at tricktyvene går målrettet efter ældre mennesker for at snyde og bedrage dem. Det var en opmærksom nabo, der kom en 71-årig kvinde til undsætning, da hun onsdag eftermiddag var udsat for noget, der kunne ligne et tricktyveri, fortæller Østjyllands Politis døgnrapport.

Kvinden anmeldte torsdag, at to kvinder havde banket på hendes i dør på Tværgade i Malling omkring klokken 15.30-16.00. Den 71-årige ville ikke lukke dem ind, og det fik de to kvinder til at skubbe sig ind i lejligheden. Den ene kvinde forsøgte at holde den 71-årige ved hoveddøren, mens den anden kvinde gik ud på toilettet. De to kvinder havde dog ikke bemærket, at den 71-årige tilsyneladende har en særdeles opmærksom mand til nabo. Han havde set, hvad der var foregået, og kom straks over til den 71-årige og spurgte kvinderne, hvad de lavede.

Den ene kvinde forklarede, at hun ville have kaffe, men den forklaring bed ikke på den mandlige nabo. Han bad kvinderne gå, hvilket de gjorde. Østjyllands Politi mener, der kan være tale om de samme to kvinder, som forleden blev anmeldt i Solbjerg.

De to kvinder, der maste sig ind hos den 71-årige kvinde i Mårslet, beskrives som:

A:

 • Cirka 50 år
 • 150-160 cm
 • Kraftig af bygning
 • Brun i huden
 • Sort og mellemlangt, krøllet hår
 • Hun talte skiftevis dansk og engelsk og var iført gråternet jakke, lange grå bukser og sorte støvler
 • Hun medbragte en håndtaske

B:
 • Cirka 40 år
 • Cirka 160 cm
 • Almindelig af bygning
 • Brun i huden, sort og mellemlangt hår
 • Hun var iført grøn jakke med pelskrave og sorte støvler.

En lignende episode fandt også sted hos en 89-årig mand i hans hjem på Hjulbjergvej i Højbjerg torsdag klokken 13.30, lyder det fra døgnrapporten.

En ukendt kvinde ringede på døren og maste sig ind i den 89-åriges hjem. Kvinden havde på dansk sagt, at hun skulle kontrollere noget. Den 89-årige fulgte med kvinden rundt, men kunne ikke få at vide, hvad det var, hun ville kontrollere.

Kvinden forlod derefter stedet. Umiddelbart var der ikke stjålet noget. Kvinden beskrives som cirka 170 centimeter høj og med sort hår.

Har man oplysninger til den ene eller anden episode, bedes man kontakte politiet på telefon 114.

Kaffetørstige tricktyve opsøger ældre kvinder i Malling, Solbjerg og Højbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce