Kampen for at udvide E45 får nye stemmer

Foto: Jens Thaysen


Kampen for at udvide E45 får nye stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg melder sig ind i Business Region Aarhus, der har en udvidelse af E45 øverst på dagsordenen. Samtidig rykker sagen ind i Folketingssalen.

Der blev onsdag sat 12 underskrifter i Viborg. De var den endelige bekræftelse på, at Viborg Kommune efter lang tids tilløb er blevet optaget i fællesskabet Business Region Aarhus (BRA). De 12 underskrifter var fra borgmestrene i de øvrige kommuner, som Viborg altså nu har sluttet sig til.

Fællesskabet tæller cirka en halv million arbejdspladser og en million indbyggere, og dermed taler man med en kraftfuld tunge, når man eksempelvis skal råbe politikerne på Christiansborg op.

Det skal man snart, for Business Region Aarhus har som erklæret mål at få udvidet den østjyske motorvej, E45. Det slog Randers' borgmester og næstformand i BRA, Claus Omann Jensen (V), fast på et pressemøde på Viborg Rådhus:

»Når man er en del af BRA, er man også en del af en prioritering af, hvad der er vigtigst for vores borgere - og der er E45 en utrolig vigtig betingelse for vækst. Derfor er jeg glad for, at Viborg sammen med os andre vil blive ved med at sætte den på dagsordenen. Vi skal have E45 udvidet til tre spor fra Vejle til Randers«.

Venstre samt Jens Rohde (R) har i Viborg Byråd kritiseret, at man går med i BRA uden at få lovning på, at Hærvejsmotorvejen eller en udvidelse af rute 26 også prioriteres, men Viborg-borgmester Torsten Nielsen (K) slog - direkte adspurgt - fast, at en E45-udvidelse også vil give Viborg fordele:

»Der er ingen tvivl om, at skal man noget i denne verden, så skal man stå sammen og have én ting på den øverste dagsorden. Når det så er sagt, så er der højt til loftet, når vi mødes hver anden måned - alt kan diskuteres. Vi er en stor familie, som løfter sammen.«

Det er ikke kun i Østjylland, at debatten om E45 fylder. Onsdag rykkede sagen ind i Folketingssalen, hvor SFs Jonas Dahl bad transportminister Hans Christian Schmidt (V) redegøre for regeringens syn på E45. Regeringen har skrevet udvidelsen ind i sit regeringsgrundlag, og i valgkampen gjorde Lars Løkke Rasmussen (V) det klart, hvor vigtig spørgsmålet er. Siden er projektet sendt til hjørnespark.

Jonas Dahl spurgte transportministeren, hvornår udvidelsen af E45 fra Aarhus N til Skanderborg kan tages i brug.

»Nu er det jo sådan, at man kun kan bruge pengene én gang,« svarede Hans Christian Schmidt og gentog synspunktet om, at den tidligere regering valgte at bruge pengene på andre trafikprojekter.

Jonas Dahl gentog sit spørgsmål.

»Jeg har sådan set allerede svaret på det. Jeg har sagt, at de penge, der var, dengang der var mulighed for at investere, de er sådan set brugt. Det, der er problemet nu, er, at vi har en investeringsudfordring. Det betyder, at man ikke bare kan gå i gang med projektet, omend man gerne vil, fordi man først skal skaffe et råderum,« svarede Hans Christian Schmidt.

Han oplyste desuden, at regeringen vil indkalde partierne til møde om E45.

Kampen for at udvide E45 får nye stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce