Kaos omkring landsholdet: DBU holder fast i landskamp i Aarhus

Christian Eriksen og Viktor Fischer mødes mandag et hemmeligt sted i Danmark for at tale om deres fremtid på landsholdet, som spillerne er blevet udelukket fra af unionen DBU. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Kaos omkring landsholdet: DBU holder fast i landskamp i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Boldspil-Union har solgt 16.000 billetter til søndagens landskamp i Aarhus. Selv om landsholdsstjernerne er sendt ud i kulden, kan du ikke få pengene tilbage, hvis du har købt billet.

AARHUS: Alt er kaos omkring Danmarks kamp mod Wales i Aarhus søndag klokken 18. Landsholdsspillere som Viktor Fischer og Christian Eriksen er blevet bedt om at holde sig væk, men Dansk Boldspil-Union (DBU) står fast på, at landskampen spilles på Ceres Park.

- Situationen er den, at vi arbejder videre på, at landskampen spilles søndag på Ceres Park mod Wales. Intet har ændret sig. Vores udgangspunkt er, at kampen spilles, siger Pia Schou Nielsen, der er kommunikationsmedarbejder i DBU. Hun oplyser, at DBU mandag formiddag har solgt 16.000 af de godt 19.000 billetter, som er til salg til søndagens Nation Cup-kamp i Aarhus.

Hvordan skal tilskuere med billet forholde sig, hvis de ikke ønsker at se et eventuelt B-landhold i Aarhus på grund af konflikten mellem spillerne og DBU?

- Lige nu forholder vi os til den situation, der er, og den betyder, at vores udgangspunkt er, at kampen spilles søndag på Ceres Park. Derfor kan publikum heller ikke få billetten refunderet nu. Vi kan ikke spå om, hvad der sker. Men hvis der sker ændringer i situationen, vil DBU melde nyt ud. Men jeg kan ikke svare på, hvad der eventuelt sker. Vi forholder os til, at kampen spilles, og det arbejder vi på, siger Pia Schou Nielsen.

Træner sendt på ferie - spillere holder møde

Mandag formiddag, inden landsholdet skal spille udekamp mod Slovakiet onsdag, er alt kaos. Det skyldes, at spillerne og DBU ikke kan blive enige om en ny aftale, der skal gøre det ud for en slags overenskomst mellem parterne.

DBU mener ikke, at spillerne er indstillet på at forhandle en ny aftale og bad dem derfor holde sig væk fra landsholdslejren, som de ellers skulle møde op i mandag formiddag. DBU sendte samtidig landstræner Åge Hareide "på ferie", som det lyder i en meddelelse fra unionen.

Mandag morgen meddelte DBU så, at man forsøger at samle et såkaldt B-hold med alternative spillere fra de danske klubber i Superligaen. DBU har givet sig selv en frist til mandag eftermiddag klokken 15.00 til at lykkes med dette projekt.

Imens er de danske spillere, der hovedsageligt er udenlandsproffer, mødt op et unavngivet sted i Danmark for at tale om den tilspidsede situation.

Knasten i forhandlingerne er angiveligt især en aftale omkring spillernes kommercielle rettigheder. DBU ønsker formentlig fuld råderet over hver enkelt spiller, mens spillerne fra deres side ønsker fortsat at kunne lave individuelle aftaler.

Kaos omkring landsholdet: DBU holder fast i landskamp i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce