Kaptajnen: Flyveren er udødelig

Kaptajn Ulrik Nielsen kalder lige netop denne vandflyver for den flotteste, han har fløjet, fordi cocpittet er som i en airbus, siger han. Foto: Michael Svenningsen

Kaptajnen: Flyveren er udødelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus: 40, fed og færdig, siger talemåden. De fleste 40-årige vil nok frabede sig de sidste to stempler, men især ved en helt bestemt dame gælder de på ingen måde.

Godt nok er hun 40 år, men hun har fået så effektive ansigtsløftninger og fedtsugninger, at hun skinner som ny. Hver eneste dag.

Den rødhvide Twin Otter DHC-6-330 bygget i 1978, blev, inden hun blev indsat på ruten Aarhus-København, gennemrestaureret, fik ny og moderne digital instrumentering og en total makeover inde som ude.

Dagens kaptajn, 51-årige Ulrik Nielsen, har fløjet denne type fly i mere end 20 år, i blandt andet Kroatien og Maldiverne, og kalder den for udødelig.

- Selvfølgelig skal alt skiftes ud på et tidspunkt, men på sin vis kan den flyve evigt. Flyveren her er som ny og er Ferrarien inden for typen. Den bliver brugt meget for eksempel i bushen, i Grønland og i Antarktis, fordi den kan starte og lande på kort afstand og kan løfte meget. Den er ikke super hurtig, men hurtig nok til det her, siger han.

Hvad skal der til, for at I ikke flyver?

- Tåge. Det er vores værste fjende. Og så isvinter, som vi lige har haft. Bølgestørrelser betyder også noget, men ikke selve vinden, fordi vi har gode og fleksible muligheder for at finde læ og lande og lette her, forklarer Ulrik Nielsen.

Kaptajnen: Flyveren er udødelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce