Kendt erhvervskvinde fra Aarhus bliver ny folketingskandidat

Mona Juul. Reklamedirektøren fra Aarhus, der nu stiler efter at komme i Folkketinget som ny kandidat for Det Konservative Folkeparti. Pressefoto

Kendt erhvervskvinde fra Aarhus bliver ny folketingskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Konservative Folkeparti har fundet ny folketingskandidat, der afløser Naser Khader i Aarhus Øst-kredsen. Det bliver en kendt erhvervskvinde fra Aarhus.

AARHUS: Det Konservative Folkeparti i Aarhus har fundet en ny spidskandidat til det næste folketingsvalg efter Naser Khader tidligere på måneden skiftede til Sjællands Storkreds.

Valget er faldet på Mona Juul, 51 år, der er administrerende direktør for et af Danmarks største reklamebureauer, Envision Reklamebureau A/S, i Aarhus. Mona Juul har arbejdet i firmaet i 17 år, heraf de seneste 11 år som administrerende direktør. Men med offentliggørelsen af kandidaturet trækker hun sig fra stillingen for at koncentrere sig helhjertet om det kommende folketingsvalg.

Mona Juul har ikke tidligere været involveret i politik, så hvad får en kvinde i et succesfuldt topjob til at vælge at stille op for et af Folketingets p.t. mindre partier, der tilmed i nogle meningsmålinger ligger faretruende tæt på spærregrænsen?

- Ligeså fedt, det er at drive virksomhed, ligeså spændende forventer jeg det er at være med til at finde løsninger for samfundet. Jeg er ydmyg, og synes det er en kæmpestor ære, at få lov at stille op. For tænk hvis nogle af mine erfaringer fra erhvervslivet også kan bruges i politik.

Blå bog
Mona Juul er født 20. september 1967 og bor i Horsens med sin kæreste, Carsten.

Uddannelse
 • Radikal Innovation, CBS, 2006
 • Strategisk planning, Den Danske Reklameskole, 2001
 • Civiløkonom (HA/HD), Syddansk Universitet, 1993

Erhverv
 • Adm. Direktør, Envision, 2007
 • Strategisk direktør og partner, 2003
 • Teamchef, Envision, 2001
 • Kontaktchef, Envision, 1999
 • Account manager, Gynther & Company, 1998
 • Produktchef, MD Foods (Arla), 1995
 • Brand manager, MD Foods (Arla), 1993
 • Salg- og marketingkoordinationer, MD Foods (Arla), 1991

Hun har desuden bestyrelsesarbejde i blandt andet Dansk Erhverv, Erhverv Aarhus, mediebureauet Orchestra, Eniig Fiber, Fonden VoxHall, WWF og Fonden Fængslet.

Stavnsbo prikkede

Mona Juul afslører, at det var tidligere byrådsmedlem i Aarhus, Steen Stavnsbo, der prikkede hende på skulderen og fik hende til at blive kandidat i Aarhus Øst-kredsen.

- Jeg havde hørt at De Konservative kom til at mangle en kandidat. På et tidspunkt spurgte jeg, hvordan det gik og sagde for sjov, at hvis det var om fire år ville jeg gerne. Det fik Steen Stavnsbo mig så vendt til, hvorfor ikke nu? Og selv om jeg altid har stemt konservativt har jeg aldrig bekendt mig til politik, selv om jeg har arbejdet i periferien af det.

Men overtalt blev hun, selv om hun ikke har set frem til at skulle fortælle sine medarbejdere nyheden om, at hun stopper som direktør. Til gengæld bevarer hun kontakten til Envision som medejer og medlem af bestyrelsen.

Erhvervsliv og kreativitet

Hvad vil du helst arbejde med politisk, hvis du bliver valgt?

- Erhvervslivet er det helt centrale for mig. Jeg vil gerne styrke erhvervslivet, men tænker også kreativt og i cirkulær økonomi. Jeg har også en forventning om, at Danmark skal arbejde mere grønt. Men jeg vil også gerne arbejde med, hvordan vi kan gøre tingene bedre og få mere velfærd for skattekronerne.

Ifølge Mona Juul er tillid noget af det vigtigste både i en virksomhed og i politik.

- Tillid er et vigtigt råstof. En af de afgørende forudsætninger for, at vi får mest muligt ud af vores skattekroner, at erhvervslivet tjener penge og at velfærdssamfundet virker omsorgsfuldt og effektivt er, at vi har tillid til hinanden. Jeg har erfaring i at levere gode løsninger, og det vil jeg tage med mig i Folketinget, siger Mona Juul.

Hun citerer den tidligere konservative statsminister Poul Schlüter for at samfundet skal have så stærkt et sikkerhedsnet, at vi samler de svageste op og samtidig sørger for, at vi ikke alle sammen ender i det.

- Det er derfor, jeg er konservativ. Jeg tror på et samfund i balance med både frihed og fællesskab. For mig er Det Konservative Folkeparti den ansvarlige og anstændige borgerlige stemme, siger Mona Juul.

Tilfreds forening

I Aarhus Vælgerforening er man stærkt tilfreds med valget af Mona Juul.

- Vi var på udkig efter en kandidat, der er forankret i regionen med en stærk erhvervsfaglig profil. Det har vi med Mona. Hun har både været med til at udvikle sin egen samt andre virksomheder og har bestredet en række bestyrelsesposter, der giver hende en masse viden, hun kan drage fordel af og som vi mener er til stor gavn i Folketinget, siger Niclas Kvernrød, som er formand for Aarhus Vælgerforening.

Mona Juul er indstillet som folketingskandidat og vil være officiel spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Aarhus, når hun er blevet valgt ved den ekstraordinære generalforsamling i oktober. Desuden opstiller De Konservative i Aarhus Jens Salling (nuværende folketingskandidat), Victoria Kilpatrick og Ali Aminali.

Kendt erhvervskvinde fra Aarhus bliver ny folketingskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce